Slišković okupio Plemiće, na pripreme ide s 32 igrača

Prozivkom igrača HŠK Zrinjski je u srijedu krenuo s pripremama za proljetni dio sezone.

Na prozivku se odazvao 31 igrač koji će krenuti s pripremama, a izostao je samo Marko Bencun zbog temperature.

S pripremama će krenuti vratari: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Bruno Šutalo, Vasilije Kolak; braniči: Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Ivor Krešić, Renato Gojković, Nikola Rodin; vezni igrači: Fran Čirjak, Marko Perišić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Josip Mikatek, Samir Bekrić, Ismar Hairlahović, Damir Šovšić, Igor Savić; krilni igrači: Miloš Filipović, Eman Marković, Marko Bencun, Šime Gržan, Kristijan Stanić, Abid Mujagić; napadači: Dalibor Veselinović, Amer Bekić, Anes Mašić, Nermin Hajdarević.

Ovo je najteži dio cjelokupne sezone, gdje će se raditi mjesec i pol dana teško i kvalitetno. Na svakom od ova 32 igrača je da kroz trening i pripremne utakmice izbori svoje mjesto u momčadi, je li među prvih jedanaest ili među osamnaest. Nastojat ću biti, koliko je god to moguće, objektivan i dati svim igračima priliku, a onaj tko se izbori radom, karakterom i kvalitetom, taj će iskočiti u prvi plan i započeti prvenstvo, kazao je u izjavi za medije trener Zrinjskog Blaš Slišković.

Plemići će prvih nekoliko dana raditi u Mostaru, a momčad 14. siječnja putuje u Makarsku gdje će provesti devet dana.

U Makarskoj zaista imamo dobre uvjete i vjerujem kako će promjena destinacije donijeti nešto pozitivno. Imat ćemo na raspolaganju dvoranu, bazen, teretanu, idealan hotel i vjerujem da ćemo moći dobro raditi, dodao je Slišković.

Nakon povratka iz Makarske, Zrinjski će krajem mjeseca nastupiti na Memorijalnom turniru Andrije Ankovića u Gabeli, a 31. siječnja momčad će otputovati u Medulin. U Istri bi se Plemići trebali zadržati dva tjedna, tijekom kojih je planirano odigravanje pet-šest pripremnih susreta.

U zimskoj stanci klub je napustilo nekoliko igrača, među kojima Nemanja Bilbija i Ognjen Todorović, dva igrača koji su bili nositelji igre u protekle tri sezone u kojima je Zrinjski osvajao naslov bh. prvaka, no Slišković je istaknuo kako njihov odlazak ne znači da su ambicije Zrinjskog umanjene.

Otišli su Bilbija, Todorović, Laštro, Jović, Stanić, no to nas ni u jednom trenutku ne smije pokolebati. To su sve kvalitetni igrači, no i bez njih mi moramo igrati, koliko je god to moguće, još kvalitetnije i do samog kraja pokušati biti konkurenti vodećim klubovima i osvojiti još jednu titulu, poručio je trener Zrinjskog.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.