Skype se mjenja, pogledajte kako će izgledati

Čini se kako se Microsoft zadnjih godinu dana pogubio po pitanju Skypea. Podsjetimo, najprije je radikalno izmijenio sučelje i uveo novine kojim je Skype više podsjećao na Snapchat nego na samog sebe da bi sada godinu dana kasnije ponovno krenuo u redizajn sučelja i sječu dostupnih opcija.

Za početak recimo kako je od nove 8.29 inačice Highlights stvar prošlosti, izbačen je kako kažu iz razloga što ga korisnici i nisu previše koristili. Ista sudbina je zadesila i opciju Capture koja je također izbačena iz nove inačice Skypea.

Po novome, sada postoje samo tri tipke – Chat, Calls i Contacts. Kad smo kod navedenih tipaka, u desktop inačici iste su preseljene u gornji lijevi kut kako bi na centralnom mjestu ostalo više mjesta za sadržaj. Microsoft je pomalo poradio i na temama za desktop inačicu Skypea, a Peter Skillman Skypeov direktor dizajna najavio je i dodatne izmjene u narednim mjesecima, piše Bug.hr.

Kako ne bi bilo promašaja u budućnosti Microsoft je pokrenuo i posebnu internetsku stranicu – Skype Ideas, na kojoj korisnici mogu ostavljati komentare na postojeći dizajn aplikacije, ali i predlagati vlastita rješenja. Za sada se čini kako korisnici najviše žele korisničko sučelje Skypea 7 Classic, mogućnost utišavanja grupa ili pojedinaca i druge opcije.

Ako ste kojim slučajem koristili Highlights sve svoje podatke vezano uz njega možete preuzeti do 30. rujna, nakon čega će biti trajno izbrisane.

Nova inačica Skypea s novim, po drugi put u godinu dana redizajniranim sučeljem dostupna je za Android i iOS uređaje te OSX, Linux, Windowse 7 i novije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.