Članovi Nirvane zajedno zasvirali jednu od najdražih Cobainovih pjesama

Bivši članovi Nirvane ponovo su zajedno zasvirali! Okupljanje se dogodilo u subotu (1. rujna 2018.) za vrijeme Foo Fightersovog koncerta u Seattleu.

Krist Novoselic sa svojim bendom Giants in the Trees otvorio je večer, a kasnije se na pozornici pridružio Daveu Grohlu, Patu Smearu i grupi Foo Fighters. Grohl, Smear i Novoselic ranije su zajedno svirali u Nirvani te je ovo na neki način bilo okupljanje živućih članova tog legendarnog benda.

Ovo je jedna stara pjesma, mi ju zajedno nismo svirali već jako dugo, najavio je Grohl prije emotivne izvedbe s kolegama iz bivšeg benda.

The Vaselines je bio jedan od najdražih Cobainovih bendova pa je i s Nirvanom često svirao vlastitu verziju pjesme “Molly’s Lips”, a 1992. pjesma je snimljena i uvrštena na kompilaciji “Incesticide”.

Foo Fighters i Novoselicev bend Giants in the Trees također će se sresti na nadolazećem Cal Jam Fest. Sudeći prema ranijim gostovanjima raznih glazbenika (i glumaca) na Foo Fighters koncertima, ne sumnjamo da će i tom prilikom Grohl pozvati Novoselica da im se pridruži na pozornici. Možda se Grohl s kolegama iz bivšeg benda ipak odluči zasvirati i neki hit Nirvane?
Podsjećamo, Grohl je nedavno izjavio kako mi je teško slušati i izvoditi Nirvanine pjesme:

Novoselic je zadnji put s grupom Foo Fighters nastupio prošle godine (2017.) u Oregonu, a povodom tog ”okupljanja” zasvirali su Foo Fightersov klasik: “Big Me”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.