Skupština ŽZH usvojila zakone o ljekarničkoj djelatnosti i priznavanju inozemnih kvalifikacija

Skupština ŽZH je na 35. redovitoj sjednici, održanoj u petak, usvojila Zakon o ljekarničkoj djelatnosti, kao i Zakon o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.

Na prijedlog Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija, koji je usvojen po hitnom postupku, Klub zastupnika HDZ-a BiH uložio je četiri amandmana na ovaj Prijedlog Zakona, što je Vlada ŽZH usvojila. Nakon toga  Zakon je jednoglasno usvojen.

Zakon o ljekarničkoj djelatnosti usvojen je uz tri suzdržana glasa. Zastupnici koji nisu podržali ovaj zakon su: Deni Ćorić (Hrvatski savez HKDU- Hrast) te Tomislav Topić i Mirela Topić (HDZ 1990).

Prijedlog Izmjene i dopune Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu, raspravljan po hitnom postupku, detaljno je obrazložio dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević, a Prijedlog su zastupnici usvojili jednoglasno.

Nacrt Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Županiji Zapadnohercegovačkoj također je prihvaćen jednoglasno.

Prijedlog Odluke o imenovanju županijskog pravobranitelja Županije Zapadnohercegovačke usvojen je uz tri glasa suzdržana (Deni Ćorić, Tomislav Topić i Mirela Čuvalo).

Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Općini Posušje za prihvaćanje reprograma obveza po robnom kreditu Austria AG za Projekt rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sustava Općine Posušje ( po skraćenom postupku) također je usvojen jednoglasno.

Jednoglasno je usvojen i Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o ustanovljenju lovišta na području Županije Zapadnohercegovačke.

Jednoglasno je usvojen Prijedlog Odluke o nabavi – kupovini nekretnine u Ljubuškom označene kao k.č. 1375/1 k.o. Ljubuški, dok je Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Statut o izmjenama i dopunama Statuta Doma Zdravlja Ljubuški usvojen uz dva glasa suzdržana (Mirela Čuvalo i Tomislav Topić), ističe se u priopćenju Skupštine ŽZH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.