BiH: Godinu zatvora cariniku zbog mita od 60 eura

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je prvostupanjsku presudu carinskom službeniku Emiru Tatareviću zbog primanja mita u iznosu od 60 eura i izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Presudom Suda BiH Tatarević je proglašen krivim da je počinio kazneno djelo primanje mita, priopćeno je iz državnog suda.

Istom presudom od optuženog je oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela, i to novčani iznos u visini od 60 eura.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine teretilo je Tatarevića da je 15. veljače 2017. na graničnom prijelazu Gradin u općini Gradiška državni službenik Uprave za neizravno oporezivanje BiH zatražio i primio novac za izvršenje tužbe koju ne bi trebao poduzeti pod njegovom nadležnošću.

U optužnici se navodi da je optuženik dobio od iznosa od 60 eura od ulaska u carinski prostor od određene osobe kako bi mu omogućio prijevoz nekih stvari, uključujući, između ostalog, uvoz rabljenih guma za koje je zabranjeno uvoz u Bosnu i Hercegovinu.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Ne treba braniti nikakav kriminal ali očito nismo svi jednaki pred zakonom. Ovaj je gore prošao od jadnog Kordića. Kod njega je bio dan 3 marke a kod ovog 30 pfeninga. Koliko bi Čović po ovom cjeniku dobio za milijune poreza što je utajio sa Lijanovićima? Preko 30.000 godina po svakom milijunu.
    Ostaje nam jedino nada da će Bog pošteno suditi.

  • ne petljaj se konjino samostalno,dobro im dodju takvi levati kao zrtveno janje,dok oni milione tale na raznim dilovima,(cigare,viski,mafta)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.