Skup Britvičana u Gornjoj Britvici – “Britvičijada 2011.”

Tradicionalno okupljanje britvičana, pučki nazvano „Britvičijada“ i ovu nedjelju nakon Izbičijade, okupilo je mnoge britvičane na jednom mjestu.

Jedinstvena je to prigoda kada se za vrijeme ljetnih odmora, na jednom mjestu, okupe mnogi iseljeni i oni malobrojni mještani koji ovdje žive i obitavaju. Na uobičajen način, okupljanje je započeto u crkvi „Isusa Dobrog Pastira“ u Gornjoj Britvici gdje je sv. misu predvodio župnik fra Franjo Mabić.

Nakon sv. mise nastavljeno je druženje na obližnjoj lokaciji kod „Lokava“ gdje se u hladovini šatora pjevala ganga, a momci iz tamburaškog sastava KUD-a Brda svirkom i pjesmom zabavljali su okupljene do večernjih sati.

Uz tradicionalnu janjetinu, ove godine se na meniju našao i srneći gulaš kojeg je za sve okupljene besplatno pripremio Miro Soldo (Srbinović). Također, na licu mjesta pekli se i uštipci koji su svima posluženi na stol uz neizostavni sir iz mijeha.

Nakon objeda, oni najhrabriji i najsnažniji, uputili su se u tradicionalno natjecanje u bacanju kamena,u kojoj je najupornije i najhrabrije zalaganje pokazao Željko Soldo (Šišić) koji je imao najdalji hitac. Oni najmlađi su se prepustili potpunom užitku i zabavi na prostranoj ledini i ugodnoj atmosferi koju će zasigurno dugo pamtiti. Nadamo se još većem broju okupljenih i za sljedeću Britvičijadu 19. kolovoza 2012.

britvicijada_2011_1

britvicijada_2011_2

britvicijada_2011_3

britvicijada_2011_4

britvicijada_2011_5

britvicijada_2011_6

britvicijada_2011_7

Izbicno.info

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.