Škriparice ipak ne idu na Svjetsko prvenstvo u SAD

Škriparice su se prošle godine plasirale na Svjetsko navijačko prvenstvo u Ameriku. Uprava kluba poduzela je sve mjere da im omogući odlazak. Iako su u siječnju znali da idu jer su domaći gospodarstvenici ukupili 2 500km za odlazak, preostalih 5 000km je trebalo doći od Ministarstva sporta i kulture Federacije Bosne i Hercegovine, nažalost novci obećani od ministra Kaplana ni 5 dana prije polaska u Ameriku još stigli nisu. Iznosi koji je Škriparicama bio potreban za odlazak je 7 500km, uz to i predsjednik Federacije gospodin Živko Budimir koji je obećao dati 1 000km nije izvršio svoje obećanje.

Škriparice vidno razočarane ostaju doma. Već ih početkom lipnja čeka Europski turnir u Sloveniji na kojem će se potruditi da izbore plasman za iduću godinu na Svjetsko prvenstvo. I nadaju se da se ovakva situacija neće ponoviti ukoliko ponovno izbore odlazak.

Naravno da smo razočarani, slavili smo u prvom mjesecu jer idemo na Svjetsko prvenstvo jer smo bili uvjereni da su financije uredu, ovo je povijesni uspjeh za Bosnu i Hercegovinu. Osobno sam gostovala kod ministra Kaplana u Sarajevu, razgovarala sa njim i obećao je da će novci stići do sredine veljače. Pao je snijeg razumjeli smo i čekali, ali sad je stvarno prevršilo svaku granicu, 5 dana je do polaska, mi ostajemo doma. Javili smo situaciju Svjetskom navijačkom savezu, nije nam bilo nimalo ugodno, ali morali smo. Ekipa u lipnju se opet bori za plasman na Svjetsko i ako izbore, nadam se da će neko na vrhu države imati sluha za sportaše iz Hercegovine, jer očigledno je takva situacija da i oni koji su željeli nastupiti pod BiH zastavom su primoreni tražiti šansu u Hrvatskoj reprezentaciji. Ovo je sport koji je u završnoj fazi za ulazak na Olimpijadu, ali očigledno našu državu to ne zanima. Ostaje nam samo nada da ako dođe do ponovnog plasmana da iduće godine neće učiniti istu grešku! – Nikolina Čolak trenerica HPK Široki.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • nisu se sjetili da je županija podigla kredit u iznosu od 5.000.000 maraka,ja nebi dao porodiljne naknade ali bi ovo pogurao jer je to tako bitno i vitalno za općinu, županiju i na kraju za državu…aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    • hahahahahahaha sta ce trudnice!!:D dajte nek idu plesat ili ce pobjec u Hrv. ahhahahahaahhaahaha jedino u Zagvozdu mozete plesati ahhahahahahahahahahaha

  • ajjjjjjjjjj ggggllllllllllllllllllllllllllluuuuuuuuuuuuuupppppppppppppaaaaaaaaaaaaaaaačččččččččččččččoooooooooooooo makni se sa košarkaških utakmica da te više ne gledamo . tebe i onu tvoju drčajinu . GGGGGGGLLLLLLLLLLUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPAAAAAAAAČČČČČČČČČOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO . Di ćeš ti ići ? Idi lječi se bolesna glupačo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.