Škotski Sun: Od raspada Jugoslavije susreti Hrvatske i Srbije protječu u mržnji

Škotski The Sun pozabavio se mogućnošću susreta hrvatske i srpske reprezentacije u Glasgowu na Euru 2020.

Škotska, Izrael, Norveška i Srbija odlučit će o posljednjem sudioniku skupine C na Euru, u kojoj će igrati i Hrvatska, Engleska i Češka. U trećem mjesecu će odigrati turnir Lige nacija i pobjednik turnira će završiti na Euru.

The Sun nije pisao o kvaliteti reprezentacija na terenu, nego o onome o čemu se uvijek priča prije utakmica Hrvatske i Srbije, a to je ponašanje navijača i burnoj prošlosti dviju država.

Citirali su neimenovanog navijača koji je škotskoj javnosti pokušao približiti problem.

Srpski i hrvatski navijači se mrze. Ne igraju često jedni protiv drugih, ali moglo bi biti gadno ako se Srbi kvalificiraju. Utakmica je navečer pa će i jedni i drugi piti cijeli dan. Ultrasi su organizirani i nije isključeno ni da napadnu policiju. Bilo bi kao Old Firm puta tisuću.

The Sun potom dodaje kako je mržnja glavni faktor u međusobnim utakmicama Hrvatske i Srbije, prenosi Index.

Od raspada Jugoslavije njihovi susreti protječu u mržnji te je navijačima zabranjeno ići na gostovanja. Međutim, tisuće njihovih navijača mogle bi se naći na ulicama Glasgowa 23. lipnja.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • TI , STO SI PISA OVI TEKST, MORA DA SI RODJEN ZA VRIME RASPADA?? DA SI TI VIDIO LJUBAVI PRIJE RASPADA! NISMO SMILI PIVATI NI MARJANE, NI BANE! ODMA U APS!! A JOS KAD SMO MOGLI LITRU ULJA MISECNO KUPIT! A BRASNO?? MEKINJE I BRASNO SKUPA!!! KOJA LJUBAV!!! JEBLI SMO MATER YUGI I ONOM KO JE STVORIO SVAKI DAN!! PO STO PUTA!! SRBI SE PITALI, GLAVNI GRAD, VOJSKA TAMO, SVE TAMO!!

  • A kako prodju susreti kad igraju protestantski Rangers i katolički celtic u vas u skotskoj prvo pocisti pred svojom kućom pa gledaj dalje glupi skoti jos gluplji Index i ostali sto objavljuju

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.