Skoro pola milijuna maraka za video nadzor u Mostaru

Preko 450.000 KM planira se uložiti u sustav video nadzora na području Mostara.

Podatak je to koji je naveden u Obavijesti o javnoj nabavi Grada Mostara za nabavi projekta sigurnosti video nadzora u gradu na Neretvi.

Nabavom je planirana isporuka, ugradnja, podešavanje i puštanje u rad opreme sigurnosti video nadzora. Kako je navedeno u Obavijesti o nabavi, sustavi video nadzora planiraju se uspostaviti na lokacijama na užem području Grada Mostara, piše Bljesak.

Kako u prosincu 2021. godine javlja BHRT, na području Mostara tada se nalazilo 12 kamera za video nadzor. Da bi se pokrila većina područja grada, navode tada s BHRT-a, potrebno je instalirati još oko 70 novih na mjestima koja preporučuje struka. Gradonačelnik Mario Kordić u prosincu je kazao kako se nada da će projekt video nadzora u Mostaru biti realiziran u siječnju ove godine.

Ipak, Obavijest o nabavi objavljena je nekoliko mjeseci kasnije, točnije 11. svibnja. Naziv izabranog ponuđača mogao bi biti poznat 30. lipnja, a za realizaciju nabave ponuđač će imati pola godine.

Iako je postupak nabave objavljen u svibnju gradonačelnik je u veljači objavio kako se krenulo s postavljanjem kamera u Gradu Mostaru s ciljem poboljšanja sigurnosti. Tada je podsjetio kako će se kamere nalaziti na cijelom gradskom području, dok je u nabavi navedeno postavljanje video sustava ”na užem području Grada”.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Ima potrebnijih, kao nezaposleni, umirovljenici, studenti, učenici, socijalno potrebiti pa i mnogi zaposleni sa malim ili nikakvim primanjima.

  • ko ih je ovlastio da troše novac grada za glupe kamere. smiješno. svi oni koji su to izglasali treba da ponude svoj mandat na raspolaganje. ma, nismo u holivudu, jer je mostar velika selendra i to je nepotrebno masa stvari ima koji su preči od ovoga. i prošle uprave ovako su imali čudne poteze i ništa nisu radilo za dobro grada. uraditi javnu raspravu u gradu, vidjeti koji su prioriteti i u to trošiti pare. ako je ovo prioritet pored nezaposlenosti, bijednog življenja i drugih ljudskih patnja u gradu, onda je neko ovdje lud. da sam na mjestu onih koji su ovo izglasali, stidio bi se prošetati gradom. te iste kamere njima bi naplatio od delegatskih paušala i dnevnica koje sigurno nisu pošteno zaradili i koje su drastično veliki u poređenju sa običnim ljudima u gradu. SRAMOTA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.