Skočibušić: Od ponedjeljka distribucija 115.370 doza cjepiva u FBiH

U ovom tjednu u Federaciji BiH smo distribuirali 57.994 doze cjepiva, a od ponedjeljka idemo s distribucijom 115.370 doza cjepiva protiv koronavirusa, izjavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade FBiH vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Siniša Skočibušić.

Da bi se ostvario kolektivni imunitet, kaže da je potrebno da se svi građani cijepe jer će na osnovu toga biti manji broj umrlih i građana koji moraju ići u bolnice.

Najavio je da će u ponedjeljak biti održan sastanak Odbora za koordinaciju plana cijepljenja FBiH na kojem će se razgovarati i o otvaranju cijepljenja prema društvenim grupama koje bi sada trebale ući u plan cijepljenja, ali i svih pojedinaca koji se žele cijepiti i kojima će sada biti dostupnije cjepivo.

Skočibušić se osvrnuo na činjenicu da brojke zaraženih koronavirusom blago rastu u Federaciji, kao i susjednim zemljama, tako da je, kako ističe, za očekivati da će četvrti val pandemije zahvatiti i Federaciju.

Poručuje da je cijepljenje najučinkovitija mjera za ublažavanje četvrtog vala, prenosi Fena.

Do sada su provedene mjere koje se tiču osiguranja cijepljenja, distribucije i poticanja stanovništva na cijepljenje. Važno je pokušati potaknuti naše građanstvo u narednom razdoblju kada ćemo imati veću količinu cjepiva da se svi odazovu. Posebno je važno da se cijepljenju odazovu građani stariji od 60 godina s obzirom na to da je smrtnost u Federaciji najviša kod starije populacije, rekao je Skočibušić.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena/Almir Razić)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.