SKB Mostar spreman dočekuje koronavirus

Koronavirus je glavna tema svih medija u svijetu zadnjih dana.

U BiH još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj, ali bolnice se aktivno pripremaju za mogućnost da zaraza dođe i do nas. Za Radio Herceg – Bosne na ovu temu danas je govorio ravnatelj SKB Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić.

Ja osobno ne znam puno o koronavirusu, ali svi ljudi se bave tim poslom kod mene u bolnici znaju pa su upozorili na razini federalna i županijska ministarstva i jednostavno svi u bolnici znaju da moramo biti spremni za, ne daj Bože, dramu. Ja se nadam da je neće biti, rekao je Kvesić te dodao nemaju niti jednog pacijenta ali su spremni.

Jedan dio bolnice smo odvojili i opremili u slučaju da nam se jave pacijenti oboljeli od koronavirusa. Taj dio bolnice je opremljen sukladno propisima. Imamo problema sa nabavom zaštitne opreme jer je jednostavno nestalo na tržištu, ali vjerujemo da ćemo uskoro i ovaj problem riješiti. Uglavnom, spremni smo, imamo testove za ovaj virus, a mi se nadamo da nam sve to neće trebati u konačnici, rekao je Kvesić za Radio Herceg – Bosne, te dodao kako su brojke koje se pojavljuju u medijima opasne i govore o opasnosti koju predstavlja ovaj virus.

Problem je što ne znamo koliko je ta priča ozbiljna, koliko je napuhana, ali brojke su poprilične zabrinjavajuće. Mi ćemo napraviti ono što je u našoj moći, naravno u suradnju sa županijskim ministarstvom i drugima koji su suosnivači bolnice kao i federalnim ministarstvom i federalnim centrom za civilnu zaštitu, istanuo je te se nada da će se koronavirus zaustaviti.

(www.jabuka.tv)


41 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.