SKB Mostar potvrdio bakterijski meningitis kod učenice iz Širokog Brijega

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar je portalu Bljesak.info potvrđeno kako su u večernjim satima 22. ožujka primili pacijenticu L.S. (1998. godište) za koju sumnjaju da ima bakterijski meningoencefalitis.

”Po prijemu osobe na Klinički odjel intenzivne njege Klinike za infektivne bolesti poduzete su sve mjere poluintenzivnog liječenja te je pacijent za sada klinički stabilno. Kako se radi o kliničkoj sumnji na meningokokni meningitis, bolest je žurno prijavljena nadležnim epidemiološkim službama koje su poduzele sve epidemiološke mjere u njihovim nadležnostima”, potvrđeno je za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Podsjećamo, ranije tijekom dana ravnatelj Gimnazije fra Dominika Mandića Miroslav Bošnjak potvrdio je za portal Jabuka.tv da je osamnaestogodišnja učenica iz ove škole oboljela od meningitisa.

Također, rečeno nam je da osoblje iz Doma zdravlja Široki Brijeg od jutarnjih sati u prostorijama spomenute škole provodi odgovarajuće mjere, a nastava se održavala neometano. Svi učenici i profesori koji su bili u kontaktu s oboljelom su cijepljeni, a učionice i ostale prostorije su dezinficirane.

(www.jabuka.tv)