SKB Mostar: Pacijente se tretira neispravnom opremom

Sveučilišna klinička bolnica Mostar tretira pacijente neispravnom opremom, navedeno je u priopćenju Verifikacijskog Laboratorij – Verlab d.o.o.

Imenovana laboratorija Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine za pružanje usluga verifikacije mjerila u zdravstvu, Verifikacijskog Laboratorij – Verlab d.o.o., uradio je analizu zdravstvenih ustanova koje kroz 2016. i 2017. godinu nisu izvršile zakonsku verifikaciju mjerila u zdravstvu, te do danas koriste neispravne uređaje.

Riječ je o 11 uređaja koji su dio zakonskog mjeriteljstva BiH, a to su: EKG, defibrilatori, pacijent monitori, infuzomati, perfuzori, anesteziološke masine, respiratori, dijalizni aparati, terapeutski ultrazvuci, inkubatori za bebe i mjerila krvnog pritiska, prenosi Grude-online.info.

Svi ovi uređaji treba da se jednom godišnje verificiraju od strane imenovane laboratorije Instituta za mjeriteljstvo BiH (Zakon o mjeriteljstvu BiH, Službeni glasnik br. 19/01).

“Na području FBIH, zakonsku verifikaciju u 2017. godini nisu izvršili Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Centar za srce Tuzla, BH Srce i do danas koriste neispravne uređaje. Podsjećamo da svaka ustanova koja ne izvrši zakonsku verifikaciju predmet je federalne tržišne inspekcije gdje su propisane kazne od 2.000 do 20.000KM za pravne osobe, za rukovodeće osobe i za sve osobe koja rukuju s navedenom opremom”, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.