SKB Mostar druga najzaduženija medicinska ustanova u BiH – Jabuka.tv

SKB Mostar druga najzaduženija medicinska ustanova u BiH

Bolnice i domovi zdravlja u Bosni i Hercegovini državi duguju desetine milijuna maraka.

Objavio je to Radio Slobodna Europa pozivajući se na podatke entitetskih poreznih uprava iz prošle godine – Porezna uprava FBiH (30. rujna 2020) i Porezna uprava RS (29. veljače 2020).

Dugovanja, između ostalog, uključuju ona za mirovinsko i invalidsko osiguranje, a prema objavljenoj grafici, apsolutni rekorder su najveće medicinske ustanove u Banjoj Luci i Mostaru – UKC Banja Luka duguje 37,7 milijuna KM, a Sveučilišna klinička bolnica Mostar 36,1 milijun maraka.

Bolnica Bosanska Gradiška duguje 7,1, a Opća bolnica Konjic 6,5 milijuna maraka.

Nešto manje iznose duguju Klinička bolnica “Safet Mujić” Mostar (3,8 milijuna), Dom zdravlja Drvar (dva milijuna), Županijska bolnica “Dr. fra Mihovil Sučić” Livno (1,6 milijuna) te Dom zdravlja Banja Luka (1,4 milijuna KM).

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Nema to veze sa tupanija a, one svoje obaveze izvršavaju prema bolnici. Kako sa istočne strane 10 puta manji dug, zapitaj se malo

  • A sta će medicinsko osoblje bez uplaćenih doprinosa,ne minimalnih nego punih doprinosa?!
   Kako će otići u mirovinu?Je li u redu da dobiju 380 ili 460 KM zajamčenu mirovinu nakon 40 godina rada i sa 65 godina života.?

 • Zato narod ode,i nek ide,ovdje nema blagoslova,sa 370 km,starci umiru od tuge,da nisu uplaćivali svojim novcem bi živili normalno,treba taj zakon mjenjat hitno,ovo je grijeh struktura,koji im Bog neće oprostiti,nezapamćeni lopovluk!!!

 • Svi malo bolji liječnici imaju privatne gaže. Ravnatelj ima nekoliko kuća, nekoliko vrlo skupih automobila, par stanova i naravno privatnu tvrtku koja posluje sa kliničkom bolnicom.
  Nadalje: zapošlhavanje je stihijsko, evidentno je loše gospodarenje. Javne nabavke su korumpursne i nepoštene. Točno je da je sustav pregolem,skup i da ne može biti”profitibilan”, aki da može bolhe i sa manje troška. MOŽE

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.