SKB Mostar dobio covid testove i zaštitnu opremu – Jabuka.tv

SKB Mostar dobio covid testove i zaštitnu opremu

Udruga Partnerstvo za zdravlje, u suradnji s partnerskim organizacijama i institucijama, donirala je testove na Covid-19 i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u SKB Mostar.

Direktorica Partnerstva za zdravlje Aida Kurtović rekla je kako se nada da će donirana oprema, testovi, pandemijski kompleti (zaštitno odijelo, maska, rukavice) i beskontaktni termometri, biti od koristi zdravstvenim ustanovama.

Pored SKB-a Mostar u sklopu regionalnog SoS projekta Partnerstva za zdravlje slična donacija ranije je uručena Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i JZU Bolnici Sveti vračevi u Bijeljini, a ukupno vrijednost donirane opreme je oko 200.000 KM.

U ime Partnerstava za zdravlja Kurtović je zahvalila svim liječnicima i zdravstvenom osoblju koji već godinu dana pružaju pomoć i liječe oboljele od Covida, prenosi lokalne agencije.

Infektolog Siniša Skočibušić iz SKB-a Mostar istaknuo je kako će donirana oprema biti od velike pomoći mostarskim liječnicima.

Oprema koju danas dobivamo je oprema koja je uvijek dobrodošla, koja se troši u velikim količinama u našoj bolnici s obzirom da mi praktično imamo više tisuća pacijenata oboljelih od Covida-19, i samo na taj način možemo osigurat kvalitetnu zaštitu kako pacijenata tako i zdravstvenog osoblja što je iznimno zahtjevan zadatak, dodao je Skočibušić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.