Skandal: Maloljetnice se natječu u golotinji na Facebooku

Sve više maloljetnica objavljuje u Srbiji svoje golišave fotografije na Facebooku i poziva ostale da ih prate. Pozivaju druge djevojčice da se upoznaju s njima i podijele svoju fotografiju, piše Blic.

Jedna zabrinuta majka za Blic je izjavila kako je prvi put čula za ovaj slučaj kad ju je kći pitala za dozvolu da se upozna s jednom od takvih djevojčica.

“Kad sam vidjela profil djevojčice skoro sam pala u nesvijest. Njene potpuno nage fotografije mogu se naći na društvenim mrežama”, izjavila je majka.

Jedna od najpopularnijih djevojčica, koja ima preko pet tisuća prijatelja na Facebooku, sebe naziva “kurvobraniteljicom” te ostavlja na Facebooku provokativne fotografije i videa koje komentiraju ne samo dječaci već i odrasli muškarci.

“Jedna od njih ide u našu školu i pokušali smo upozoriti roditelje. Međutim, oni nas obično prekore riječima: ‘Što vas briga što moje dijete radi izvan škole’. Mi smo dužni prijaviti svako devijantno ponašanje. Jedan takav slučaj smo prijavili i Centru za socijalni rad, ali se ništa nije dogodilo. Ne znam više što ta djeca trebaju napraviti da bi roditelji odgovarali”, rekao je direktor jedne beogradske osnovne škole.

“Škole su u ovom slučaju nemoćne jer sistem uvijek staje u obranu đaka. Roditelji su sve manje zainteresirani za svoju djecu pa im je tako jedino bitno da oni imaju dobre ocjene u školi. Ovo je slika i prilika koliko je naše društvo moralno potonulo i neophodno je poduzeti sve korake da se tome stane na put”, rekao je sociolog Slobodan Vuković za Blic.

(Dnevnik.hr)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.