Sjeverna Makedonija uputila ispriku građanima BiH – Jabuka.tv

Sjeverna Makedonija uputila ispriku građanima BiH

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije uputilo je ispriku institucijama i građanima Bosne i Hercegovine zbog pogrešnih poštanskih markica na kojima je BiH prikazana u okvirima Nezavisne Države Hrvatske (NDH).

Ministarstvo vanjskih poslova nedvosmisleno i odlučno odbacuje bilo kakvu povezanost s ovim nesretnim događajem, izražavajući žaljenje svim građanima, građanima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske

Donesene su odluke da se povuku iz upotrebe sporne poštanske markice i poništi cjelokupna tiraža, kao i odluka o razrješenju šefa Biroa filatelije i odluka o razrješenju Savjeta za poštanske marke, rečeno je za N1 iz Veleposlanstva Sjeverne Makedonije u našoj BiH.

Službeno izvinjenje prenijelo je i AD “Pošte Sjeverne Makedonije” u kojem izražava žaljenje zbog nenamjerne greške i tehničkih propusta u objavljivanju marke.

Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi glavni su stub vanjske politike Republike Sjeverne Makedonije koja i dalje ostaje posvećena svojim naporima za jače angažiranje i suradnju s neposrednim i širim susjedstvom u ispunjavanju preostalih obveza i reformi na putu europskih integracija, s jakim međusobnim amalgamom i u interesu svih građana u regiji, poručuju iz Veleposlanstva.

Poštanska markica iz serije markica “Sjeverna Makedonija u EU” povodom dana Europe pokazala se problematičnom jer osim što prikazuje Trg svetog Marka stilizirana hrvatska zastava prikazana je u gabaritima tzv. Velike Hrvatske iz vremena Nezavisne Države Hrvatske, točnije Hrvatskoj je “pridružena” Bosna i Hercegovina.

Makedonci htjeli zahvaliti Hrvatskoj pa napravili gaf

(www.jabuka.tv)


6 komentara

    • Da netko pokloni Hrvatima sav onaj teritorij , bez ijednog ispaljenog metka, opet bi Hrvati bili u gubitku jer bi dobili malu Jugoslaviju.

  • To se već zna, Merkel je kupila Hrvatska, BiH i Crnu Goru… Od njih radi Veliku Hrvatsku sa njemačkom upravom, baš ovakvu kako se Plenković ponaša zadnjih nekoliko tjedana. Bit će to onda sila, kad se istrjebi Komunističko sime koje i dan danas vlada. Jer komunisti su se između sebe posvađali i razdvojiti se pa su svakoj pokrajini dali državu i oružje, onda je jadni Hrvatski narod stradao. Neki kojima ova istina ne paše reći će da lupam ali ovako stoji iza svih tih predstava. Sad se vraća Hrvatsko Hrvatskoj, albansko Albaniji i još je jedna nacija tu koja je varala sve narode to su srbi, ostalih nacija nema na zapadnom balkanu, osim slovenaca koji i onako nisu balkan. Makedonci su svjesni da bi ih srbija trebala poklopiti pa se ulizuju Hrvatskoj, baš kao i Crnogorci koji su sigurni da će biti granicama Europske države a ne Ruska “Tampon zona”

  • Kako će onda HDZ funkcionirati ako bude velika Hrvatska, onda će ih savladati Hrvatski HDZ a ovi naši lešinari neće imat mjesta u politici pa im je jako žao zbog toga što se stvara Velika Hrvatska i bijesni su pa narod nazivaju Kladioničarima i Bingašima. A oni sve prokockala, prokurvali i profućkali, čitavu državu i narod.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.