Sjećaš li se Huga? Prije 20 godina smo strepili od vještice Mordane i navijali za malenog trola

Kad spomenemo malenog trola Huga, mnogi od nas se odmah vrate u djetinjstvo te se prisjete televizijske igrice koju smo u dahu gledali na prvom i drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Igrica je originalno nastala u Danskoj 1990. godine i emitirala se u 40 zemalja svijeta te je bila popularna od 1991. do 2007. godine, a kod nas se prikazivala u periodu od 1995. pa do 2004. godine.

Osim u televizijske igrice, Huga i njegove avanture mogli smo igrati i na kompjuteru. U to vrijeme nam je i lik Huga, malenog stvorenja crne kose s velim ušima, nosom i očima, bio jedan od najdražih.

Zamisao televizijske igrice je bila ta da djeca preko telefona i uz pomoć tipki na njemu upravljaju Hugom na ekranu. U početku se moglo se birati između nekoliko igrica koje su uključivale vožnju po rijeci na deblima i skakanje po njima, vožnju zrakoplovom, ali i penjanje na planinu.

Početkom 2000-ih godina dodani su novi elementi pa su se pojavile i nove igrice u kojima je Hugo mogao jahati na nojevima, prolazio je kroz prašumu u kojoj se penjao po lijanama i spuštao se u rudnik. Mali trol je sve te prepreke morao prijeći kako bi spasio svoju ženu Hugolinu i njihovo troje djece koje je zarobila vještica Mordana.

U svakoj igrici Hugo je imao tri života, a nakon što bi izgubio sve živote na planini, Ivo Rogulja, koji mu je posudio glas bi rekao: Nismo se popeli na Himalaju, ali smo uspješno došli kraju. Također, dobro se sjećamo i glasa Mordane i njezine slavne rečenice: Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti, koja je bila popraćena podlim smijehom.

“Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti”

Prije početka igrice, kad bi se neko dijete javilo, jedan član voditeljskog trojca koji su činili Ivana Plechinger, Boris Mirković i Kristijan Ugrina, pitali bi igrača otkud dolazi, kako se zove i ima li navijače. Ako bi dijete reklo da ima, voditelj bi zatražio da viknu kako bi čuo koliko ih ima, a zatim bi igraču rekao da mu da “peticu” koju je glumila tipka 5, pišu 24sata.hr.

Nakon odigrane igrice, djecu je čekao i poklon paket koji je bio prikazan, a on je uključivao slatkiše i društvene igre. Također mogli su se osvojiti i bedževi s Hugovom glavom u zlatnoj, srebrnoj i brončanoj nijansi. Nakon što bi nam bile predstavljene nagrade, voditelji su djeci prepustili par sekundi da pozdrave koga žele, a ti pozdravi su uključivali nabrajanje članova obitelji i prijatelja te neizostavno “pozdravljam Huga, Hugolinu i njihovu djecu i sve u studiju i režiji“.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.