Sjajni Japanac Kobayashi sa sve četiri pobjede uzeo Novogodišnju turneju

Japanac Ryoyu Kobayashi pobijedio je u Bischofshofenu i postao treći skijaš-skakač koji je osvojio Novogodišnju turneju s trijumfima na sve četiri postaje (Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen).

Kobayashi je u Bischofshofen stigao s praktički sigurnom ukupnom pobjedom na turneji, imao je veliku prednost u odnosu na konkurente, ali opuštanja nije bilo, jer je svim silama htio pobijediti i na posljednjoj postaji Turneje, kako bi se priključio Svenu Hannawaldu i Kamilu Stochu kojima je jedinima dosad to uspjelo (2002. i 2018.), piše Gol.hr.

Nakon prve serije redoslijed nije upućivao na takav scenarij, Kobayashi je bio tek četvrti sa zaostatkom od četiri boda za vodećim Nijemcem Markusom Eisenbichlerom.

Ali, u drugoj je Eisenbichler podbacio, a Kobayashi skočio 137.5 metara i demonstrirao zašto je najbolji, ne samo na Novogodišnjoj turneji već i u cijeloj sezoni Svjetskog kupa. Za svoj skok dobio je 146 bodova i s ukupnih 282.1 bodom odnio pobjedu ispred drugoplasiranog Poljaka Dawida Kubackog.

Eisenbicler je potpuno podbacio i u konačnici je završio na petom mjestu.

Kobayashi je Turneju osvojio sa 1089 bodova, 62.1 više od drugog Eisenbichlera, a 83.9 više od trećeg Stephana Leyhea.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.