Sjajna ekološka akcija u Tomislavgradu: Za dva tjedna skupili blizu 10 tona otpada – Jabuka.tv

Sjajna ekološka akcija u Tomislavgradu: Za dva tjedna skupili blizu 10 tona otpada

Na Facebook stranici tomislavgrad-public 30. travnja pokrenuta je ekološka akcija spkupljanja otpada po svim mjesnim zajednicama u općini Tomislavgrad.

Za kratko vrijeme, akcija koja je u praksi krenula u ponedjeljak 4. svibnja, je naišla na brojne pozitivne reakcije Duvnjaka.

Ovo je uistinu sjajno. Za dva tjedna otkad smo krenuli s akcijom skupili smo blizu 10 tona otpada, u što ulaze plastične i staklene boce, limenke, papir, karton itd. A moramo reći kako su iz akcije u akciju ljudi sve više oduševljeni. S ovom akcijom cilj nam je podići svijest svih naših sugrađana i vjerujemo kako u tome i uspijevamo, jer kad bi za samo 1 % smanjili broj onih koji bacaju otpad u prirodu, napravili bismo ogroman uspjeh i život bi nam svima bio ljepši, rekli su ispred ove neformalne organizacije Ilija Jurčević i Ante Braovac za portal Jabuka.tv.

Akciju su simobilčno nazvali “#5kgzaprirodu” i krenuli su po svim mjesnim zajednicama u Tomislavgradu gdje je svaki dan kroz jedan sat radne akcije epipa obilazila jedno do dva naselja. A kako i sam naziv akcije kaže cilj je bio pokupiti što više odbačenog otpada, točnije 5kg po osobi, a naravno, što više, to i bolje.

Istaknuli su kako će ako u nekom naselju uspiju skupiti preko 100 kg otpada (što sigurno nije tako teško), to naselje će dobiti značku “Prijatelj prirode” na svojoj prometnoj ploči.

Svi oni koji su zainteresirani mogu se još uvijek pridružiti ovoj hvalevrijednoj akciji, a svaki sudionik dobit će zaštitne rukavice i vreću na licu mjesta.

Ova marljiva ekipa napomenula je kako će sve raditi u skladu s uputama nadležnih institucija vezanih uz virus Covid-19 (tjelesna udaljenost, dezinfekcija, itd.), a u sve su uključili i predsjednike mjesnh zajednica u Tomislavgradu kako bi se aktiviralo što više ljudi.

Akcija se još uvijek može podržati kroz donacije, u što ulaze vrećice za smeće, zaštitne rukavice, dezinfekcijska sredstva i druga oprema, a svi oni koji su tu u mogućnosti mogu učiniti ako se jave na broj mobitela 063/437-435.

Mladi Duvnjaci mogu uistinu biti odličan primjer i ostalim gradovima za pokretanje sličnih ekoloških akcija.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • DESET TONA! BOZEEEE! SVAKA CAST! VAKO JE NEKAD BILO: KAD BI VUK ZAKLO OVCU, SVI U LOV! KAD GA ULOVE STAVE GA NA MOTKU I KRIZ SELO: NEKO DA JAJA, NEKO NOVAC NEKO SIR ITD! TAKO BI I VI TRIBALI: SMECE NA KAMION I KROZ SELA: SVAKOM STOMARAKA UZET! DIJASPORA

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.