Sjajan uspjeh: Balerine “Zrinjskoga” izborile Svjetsko finale u Španjolskoj

U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici u subotu su održane nacionalne kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo, gdje su predstavnici zemalja Balkana pokazali svoje vještine kako bi osvojili dovoljan broj bodova za plasman u veliko finale, koje se održava od 22. lipnja do 1. srpnja u gradu Sitgesu, u neposrednoj blizini Barcelone, na jugu Španjolske.

Natjecanje je održano pod licencom jednoga od najkvalitetnijih Dance World Cup natjecanja, a Prvu baletsku osnovnu školu – odjeljenje Zrinjski Mostar, predstavljale su četiri balerine – Ani Bilandžija, Luna Leko, Sara Šarić i Rafaela Jurić, učenice 2., 3. i 4. razreda osnovne baletne škole, koje su predvodili plesni pedagog i bivši baletan Mircea Hurdubae i plesna trenerica i koreografkinja Marijana Leventić.

U iznimno jakoj konkurenciji, balerine su se plasirale u svjetsko finale i izborile odlazak u Španjolsku sa značajnim rezultatima u sljedećim kategorijama:

Klasični balet mini children – Luna Leko 2. mjesto

Klasični balet djeca – Sara Šarić 2. mjesto

Klasični balet djeca – Rafaela Jurić 3. mjesto

Jazz Dance mini children – Luna Leko 2. mjesto

Podsjećamo, Osnovna baletna škola u Mostaru je jedina škola baleta u Hercegovini, čija se nastava održava u prostorijama Športskoga plesnoga kluba Zrinjski, a balerine koje ju pohađaju su prve balerine ovih prostora sa školskim svjedodžbama o završenim razredima.

Balerine u narednom razdoblju očekuje naporan rad te pripreme za velika natjecanja u Opatiji, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru te ono najznačajnije – odlazak na svjetsko finale u Španjolsku. Osim priprema za natjecanja, balerine se pripremaju i za polaganje završnoga razrednoga ispita, koje će se održati u Banjoj Luci u mjesecu lipnju.

Iz spomenute škole ističu kako su ponosni na svoje učenice te da je naporan rad i trud donio odlične rezultate.

(Fena)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.