Sjajan početka turističke sezone u Mostaru, ali problem je džeparenje

Prvosvibanjski praznici i lijepo vrijeme privukli su proteklog tjedna veliki broj turista u Mostar.

Sezona je rano počela i za sada ide jako dobro. Ulažemo dodatne napore da se Mostar održi ne samo kao top povijesno-kulturna destinacija nego destinacija s puno raznolikih sadržaja, gastronomskih i vinskih, kako bi zadovoljili što šire interese različitih turista, rekla je u izjavi za Fenu direktorica Turističke zajednice Grada Mostara Elvira Dilberović.

Nove zračne linije s kojima je od ovoga proljeća povezan najveći grad u Hercegovini trebale bi dovesti značajan broj turista, a u suradnji s upravom Zračne luke Mostar radi se na dovođenju predstavnika medija i tour operatera.

S tim ciljem je u Hercegovini nedavno boravilo pedesetak turističkih radnika i novinara iz Srbije kako bi se upoznali sa znamenitostima i ponudom našeg grada i regije kroz tzv. FAM trip. Oni su obišli većinu atrakcija koje mogu ponuditi u svojim aranžmanima i ovih dana u srbijanskim medijima idu dokumentarci o Mostaru, kazala je Dilberović.

U tijeku su razgovori s talijanskim veleposlanstvom o organizaciji sličnog posjeta za predstavnike talijanskih turističkih djelatnika kako bi se pripremili paket aranžmani za to tržište. Fokus Talijana proteklih godina bilo je uglavnom Međugorje, a ideja je da se ponuda proširi na Mostar, kao i druge destinacije u Hercegovini.

Dilberović je podsjetila kako je ovoga proljeća u Mostaru postavljen panoramski kotač visok 22 metra koji se, po njezinim riječima, pokazao kao pun pogodak.

On nam je dobro došao u ovom praznom dijelu sezone. Kotač uskoro odlazi, ali dogovor je da njegova postavka bude tradicionalna i da se i sljedeće godine postavi. Nadam se da će u gradskom proračunu biti novca za još neke dodatne sadržaje kako bismo privukli što veći broj turista, kazala je Dilberović.

Govoreći o najvećim problemima s kojima se susreću mostarski turistički djelatnici, Dilberović je istaknula problem prosjačenja i džeparenja.

Veliki problem nam je i dalje prosjačenje i džeparenje kao devijantne pojave koje utječu na sigurnost. Uporno šaljemo dopise nadležnima da se riješi taj problem. Ne smije nam se dogoditi da nam se na početku sezone društvenim mrežama širi informacija kako je Mostar nesiguran grad. Prvo što turist gleda, bez obzira na ljepotu i sav sadržaj koji se nudi, je sigurnost grada. To nam je prioritetno i bez rješenja ovog problema ne može se govoriti o bilo kakvom održivom i atraktivnom turizmu u Mostaru, poručila je Dilberović.

(Fena)

7 komentara

  • Pitanje mostarskog ciganluka će se završiti izgradnjom brane negdje između Bune i Žitomislića. Bar će biti dovoljno struje.

  • Mostar je pun cigana , i ovih i roma pa nije cudo dase tako nesto desava dole.Ja u mostar idjem stvarno samo kad moram i nemogu nikako odgoditi. Moje kretanje se odvija iskljucivo u ZZH i RH , tuje sigurno jer je kulturan narad.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.