U sklopu dm kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023: Pleti i prijateljstvo ispleti

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unaprjeđenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt ”Pleti i prijateljstvo ispleti” u organizaciji Udruge Lotos koja se bavi projektima zaštite mentalnog zdravlja djece i odraslih. Cilj projekta bio je unaprijediti psihosocijalno funkcioniranje žena treće životne dobi te unaprijediti kvalitet njihovog života, ublažiti osjećaj izolacije i odbačenosti. U okviru projekta realizirane su kreativne radionice, edukacije, savjetovanje i socijalne aktivnosti.

Lotos je posljednjih osam mjeseci, zahvaljujući sredstvima dm-ove inicijative ”{ZAJEDNO} za bolje sutra”, za žene treće životne dobi bio sigurno mjesto, u kojem su se osjećale prihvaćene, dobro došle i cijenjene članice našeg društva, manje usamljene i još uvijek funkcionalne. Aktivnosti započete ovim projektom se u velikoj mjeri i dalje nastavljaju zbog iskazanog interesa korisnica, koje i dalje osjećaju potrebu za podrškom u očuvanju svog mentalnog zdravlja i suočavanju s individualnim teškoćama, ali i njegovanju preostalih kapaciteta svoje ličnosti, kazala je izvršna direktorica Udruge, Emina Hadžihalilović Muračević, dipl.psiholog.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u lipnju prošle godine. Projekti unaprjeđenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.

(www.jabuka.tv)