Situacijom u BiH niti smijemo niti možemo biti zadovoljni

Aktualnu situaciju u BiH, odnosno funkcioniranje vlas “Procjena, nakon današnje rasprave je da aktualnom situacijom u BiH niti možemo niti smijemo biti zadovljni, kako političkom, tako sigurnosnom, ekonomskom i socijalnom, kao ni funkcioniranjem vlasti u BiH”, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović . ti na svim razinama u BiH, Predsjedništvo HDZ-a BiH na svojoj današnjoj sjednici je ocijenilo nezadovoljavajućom.

“Procjena, nakon današnje rasprave je da aktualnom situacijom u BiH niti možemo niti smijemo biti zadovljni, kako političkom, tako sigurnosnom, ekonomskom i socijalnom, kao ni funkcioniranjem vlasti u BiH”, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović .

Kako je podsjetio, vlast u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) još nije formirana, ali je izrazio nadu da će ona zaživjeti idući tjedan. Čović je najavio i kako će idući tjedan biti pripremljeni klubovi domova, a iza toga kolegij svakog od domova parlamentarne skupštine i na razini entiteta i na razini BiH. Govoreći o funkcioniranju, odnosno nefunkcionirnaju vlasti u BiH, podsjetio je kako od početka implementiranja izbornih rezultata nema parlamentarnih većina ni na entitetskoj razini ali ni na razini BiH.

“Nikada se nije dogodilo da u parlamentu i u zastupničkom domu nemamo ni aktivnosti ni parlamentarnog rada, a u FBiH, zbog neprepoznavanja parlamentarne većine, prije svega u Zastupničkom domu, nismo u stanju ni zakazati sjednicu jer nemate većinu koja bi prihvatila dnevni red”, objasnio je Čović.

“Dani su naputci za sve predstavnike HDZ-a BiH i HNS-a na svim razinama vlasti da maksimalno iskoriste ovo vrijeme kako bi aktivnosti koje su obećane biračima stavili na dnevni red, bez obzira na to jesu li u pitanju ekonomski, socijalni ili drugi aspekti”, kazao je Čović. Dodao je kako bi se u tom smislu sljedećih tjedana moglo očekivati niz inicijativa od predstavnika HDZ-a na različitim razinama vlasti. Želimo pokrenuti atmosferu koja, ja bih rekao, ide u potpuno drugačijem pravcu”, ocjenio je Čović.

Zaključio je kako sve ide sporo te da ne vidi razlog zašto famozna reformska agenda na razini BiH ili kooordinacijski mehanizam nisu bili završeni ovih dana kako bi se, podvukao je on, bar međunarodnim predstavnicima, koji, uz ostalo, dolaze i u povodu komemoracije u Srebrenicu 11. srpnja, moglo reći da se to završilo, a ne opet govoriti u budućem vremenu. Komentirajući rezoluciju o Srebrenici, Čović je kazao kako ne postoji zajednički stav u ime BiH oko tog pitanja.

“Sve što mogu reći mogu je samo personalno, a ne bih htio dodavati ulje na vatru jer time nećemo ništa učiniti, posebice ne za žrtve genocida Srebrenice”, istaknuo je Čović .

“U Srebrenici je načinjen genocid i ja mislim da je to jasno svima i prepoznato kroz bar dvije rezolucije kada je u pitanju europski parlament proteklih deset godina”, istaknuo je Čović.

“Kako vlast nije zaživjela u punom kapacitetu, onda to uvijek daje prostora nesporazumu”, zaključio je Čović. Na današnjoj sjednici je raspravljano i o Izvješću o provedbi unutarstranačkih izbora u svim organiazacijama HDZ-a BiH. Rečeno je da će se izborne skupštine Županijskih odbora završiti u predviđenom terminu, odnosno najdalje do sredine srpnja. Još jednom je naglašeno kako svaka izborna aktivnost mora biti završena po Statutu stranke.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na održanoj sjednici kooptiralo je u Predsjedništvo Darijanu Katić iz Mladeži HDZ-a BiH te je po prijedlogu Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH u Predsjedništvo ispred Kluba utemeljitelja ušao Mijo Matanović. Predsjedništvo je razgovaralo i o obilježavanju 25 obljetnice HDZ BiH i programu obilježavanja. Obljetnica HDZ BiH obilježit će se Svečanom akademijom 18. kolovoza u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

(Fena)

9 komentara

  • Boga vam vašeg uvik se svađate kako vas nije sram više o tom govoriti vratite nam mirovine koje si obećao u izbornoj kampanji mi smo gladni i kipimo.

  • a sta sa nama kojima su ukinute invalidnine prije 4 godine a dobili smo presude ustavnog i vrhovnog suda u nasu korist a ne vracate nas u pravo a obecali ste na sva zvona da ce biti reseno u 5 mjesecu a sada je 7 mjesec a od nasih invalidnina jos nista lazovi jedni sramite se a mogao si covicu svaki dan jesti u cepe pecenje ti i tvoji kompanjoni na racun sokola dok smo mi u 2 gardijskoj i ostali ratovali

  • vuk dlaku nmijenja ali ćud nikada To ista škola ko i Josipovića fina lagana priča ali što više u moj džep A čime ti nisi zadovoljanj PRA PRA UNUČE SI OSIGURAO a nas doveo na prosijački štap nosi vas đava

  • E moj narode sta ocekivati od kriminalaca vec ovo sto imamo.Gdje god kriminalci kolo vode ovako se desi i ovo je i dobro kako ce nam jos biti.Tko god je u mogucnosti i nije prestar kofer i na put bjezat iz ove bare u kojoj kriminalci kolo vode

  • ZA MRGUDA POPIŠAM TI I POSEREM SVE DO DEVETOG KOLINA ZA TU TVOJU IZJAVU ŠTO KAŽEŠ IMA GLOPTUR I KOFERE U RUKE. SIGURNO SI TI JEDAN OD OVI LOPOVA PA IMAŠ I NE PATIŠ OD NEIMAŠTINE , TVOJI I TI STE SE OBOGATILI OTIMAJUĆ OVIMA OKO SEBE LIJEČILI SE VI DABOGDAN OD UKRADENOG NOVCA A LIJEKA VAM NEBILO KOME SE VIŠE KURČITE.

  • Cuj nismo zadovoljni ti i tvoji su prezadovoljni a ja i moji i oni oko nas su dovedeni do gladi
    Moj Dtagane kriminalčino pokvarena zadojena komunizmom kako te samo nije sramota

Komentiraj: