Širokobriježanka razotkrila Facebook prevaranticu koja žalopojkama izvlači novac

Da prevaranti postaju sve snalažljiviji na području BiH, te da se u svojem naumu koriste sve moguće fore kako bi se domogli brze love, to svi znamo. Džeparoši i trgovci raznim stvarima više nisu u modi. Sada su sve više popularnije internet prevare u kojima su mnogi vidjeli odličan način brze zarade loveći u mutnome na socijalu.

“Preko jedne Facebook stranice stupila sam u kontakt s osobom koja je molila za pomoć u financijskom smislu – tražiti novac za hranu, lijekove i tako dalje, govoreći kako je jako siromašna i kako joj je pomoć prijeko potrebna. Odlučila sam pomoći joj u nabavci kućnih potrepština i prijeko potrebnih lijekova za bolest koju ima i koju je konstantno spominjala te neke lijekove naglasivši kako nisu jeftini” – govorisugovornica portala SirokiBrijeg.info (podaci poznati uredništvu), koja je jedna od mnogih koji su nasjeli na prijevaru, ali na sreću na vrijeme je shvatila o čemu se ovdje radi i odlučila javnost upozoriti na takvu vrstu prevara, te nam je nadalje kazala što se počelo dešavati kada je i zašto posumnjala u sve to.

“Na početku našega kontakta, zvala sam svoje prijatelje kako bi se uključili u akciju i kako bi pripomogli ovoj osobi. Mnogi su se odazvali i počelo je prikupljanje kućnih potrepština, hrane… U međuvremenu se javlja u još jednoj Facebook grupi – novi Facebook profil, drugim imenom, ali istim molitvenim riječima kao osobe s kojom sam već bila u kontaktu. Odlučim napraviti lažni Facebook profil i javljam joj se, te nudim pomoć. Odgovore dobivam iste kao od prve osobe, pravim se ‘manita’ i nastavljam dopisivanje i s jednom i drugom, naravno, s različitih profila” – prepričava nam sugovornica.

Sada su sve popularnije internet prevare u kojima su mnogi vidjeli odličan način brze zarade loveći u mutnome na socijalu

Kroz razgovor smo doznali da je stupila u kontakt s još nekim članovima navedenih “grupa”, koje su već ranije “nasjeli” na njenu prijevaru i nakon što bi uplatili određenu financijsku pomoć ona bi ih blokirala ili ugasila svoj Facebook profil i pravila novi te nastavila dalje tražeći nove žrtve i financijere.

“Na početku našeg kontakta, zvala sam svoje prijatelje kako bi se uključili u akciju i kako bi pripomogli ovoj osobi”

Naravno, dala nam je i podatke koje ova osoba svakome dostavlja i na koji način joj mogu pripomoći, pa ovim putem vam i mi skrećemo pozornost na njih i da pripazite jer se služi s puno profila. Predstavlja se pod imenima SILVIJA LUČIĆ, LOLAA MARIĆ, SREĆA LUU LUU, SILVA LUU….. Ima ih još mnogo koje je i blokirala. Njezini podaci koje daje kako bi se pomoć dostavila su:

SILVIJA LUČIĆ,
72000 ZENICA, ZAHALJE 8,
broj z.r. 1613000046769090

Naša sugovornica nam je kazala kako je bila u PU Široki Brijeg i sve te podatke i informacije o dotičnoj “prevarantici” prijavila. Oni su uredno zaprimili prijavu, te joj kazali kako sve više ima takvih prevara i da se pazi ubuduće te ako može da i svoje prijatelje informira kako kojim slučajem netko ne bi nasjeo na takve i slične prevare, a kako će kolegama iz Zenice uputiti zahtjev da se osoba i ovaj slučaj istraže.

Kako nadalje doznajemo, ta osoba i dalje vreba nove žrtve od kojih će izvući novac. Pa stoga vam preporučujemo da ne nasjedate tako olako na ovakve vrste pomaganja, koliko god osjećajni i humani bili.

(SirokiBrijeg.info)


2 komentara

  • Draga moja,imaš ti kome pomoć i u svom okruženju a ne nekima tamo iz Bosne,zato je moj savjet pomoć sirotinji iz svog kraja ako si već humana… sve je to lipo i krasno,ne kažem da ne treba i dalje od okolice al ipak mislim da ti je prisniji susjed…a to činiti uvijek s velikime oprezom.pozz

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.