Širokobriježanka prva umjetnica iz Hercegovine koja je gostovala u Vranju

U petak 27. travnja u Galeriji Narodnoga univerziteta u Vranju u Srbiji otvorena je izložba kolaža iz ciklusa “Kozmički prolaz” širokobriješke akad. slikarice Kristine Ćavar.

Širokobriješka likovna umjetnica publici publici predstavila s 40 kolaža manjega formata.

Sve nazočne je pozdravio kustos galerije Goran Stanković istaknuvši zadovoljstvo da Galerija Narodnoga univerziteta po prvi put ugošćuje umjetnika iz Hercegovine, a time se proširuje i obogaćuje umjetnička scena Vranja.

Naglasio je da izložene slike nose duboku poruku o svemiru kroz simbolične prikaze šumova, kodova, meteora i konkretno svemira.

Sa završnim riječima da “Kozmički prolaz” nosi poruku da će se svemir preobraziti i da sve stremi ka pročišćenju proglasio je izložbu otvorenom.

Ovo je 20. samostalna izložba Kristine Ćavar. U svome osvrtu umjetnica je naglasila da se predstavljanjem u Vranju, koje je ujedno i prvo njezino izlaganje u Srbiji, zaokružuje putanja ciklusa “Kozmički prolaz”. Nastavit će dalje s propitivanjem skrivenih tajni svemira te je istaknula da je u pripremi novi ciklus koji će uskoro biti predstavljen široj javnosti.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.