Širokobriježanka Ana Lasić napisala najljepše pismo u BiH

Završen je izbor za najljepše pismo na 49. Međunarodnom natjecanju u pisanju pisama za mlade 2020. koje u BiH zajednički organiziraju Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH Pošta.

Najbolji rad u BiH na temu: Što biste poručili odraslima o svijetu u kojem živimo napisala je Ana Lasić, učenica Osnovne škole Biograci iz Širokoga Brijega.

Njezin rad ocijenjen je najboljim od svih pisama koja su pristigla na adrese tri bh. poštanska operatora i predstavljat će BiH na svjetskom natjecanju koje organizira Svjetska poštanska unija.

Unatoč tome što se ovogodišnje natjecanje odvijalo u razdoblju epidemije virusom Covid-19, zbog kojeg se nastava odvija online, zadovoljni smo brojem pristiglih pisama i željom za sudjelovanjem koju su pokazali učenici i njihovi nastavnici. Uz poštivanje svih propozicija, koje je propisao UPU, odabrano je najljepše pismo i ostali radovi za predviđene nagrade, a ukupno je za natjecanje stiglo 105 pisama, ističu iz Hrvatske pošte Mostar.

Pristigla pisma su ocjenjivali vanjski članovi žirija Dragan Marijanović (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Hadžem Hajdarević (Sarajevo).

Prvonagrađeno pismo možete pročitati OVDJE.

Drugo mjesto osvojio je Danijel Miljatović, učenik JU O.Š. Branko Ćopić iz Donjih Agića (Novi Grad), a treće mjesto pripalo je Adni Međić, učenici Prve osnovne škole Maglaj.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) i tablet računalima. Njihovim nastavnicima materinskog jezika pripast će novčane nagrade u iznosu od po 100 KM.

Sljedećih sedam mjesta ravnopravno dijele sljedeći učenici koji će biti nagrađeni prigodnim poklon paketima: Lazar Šarić (OŠ Jovan Jovanović Zmaj, Nožičko – Srbac), Dragan Boban (Treća osnovna škola Mostar), Sumeja Bahtanović (OŠ Sokolje, Sarajevo), Ružica Majić (OŠ Antun Branko i Stanislav Šimić, Drinovci), Iman Omić (OŠ. 5.oktobar, Sanski Most), Miro Jelečević (OŠ Orašje, Orašje), Iman Vrtić (Druga osnovna škola, Konjic).

Svi autori odabranih radova dobit će zbirke maraka sva tri poštanska operatora u BiH. Tu su i nagrade iznenađenja, kao i posebna nagrada za najkreativniji rad.

Nagrada za najkreativniji rad ide u ruke Jelene Đuričić, učenice OŠ Desanka Maksimović iz Zvornika.

Osim navedenih nagrada, Hrvatska pošta Mostar nagradit će prigodnim darom školu nagrađene učenice koja je napisala najljepše pismo prema mišljenju žirija, a to je škola učenice Ane Lasić: Osnovna škola „Biograci“.

Svečana dodjela nagrada će se održati u listopadu 2020. godine u organizaciji BH Pošte u Sarajevu. Točan termin će biti određen naknadno o čemu će učenici i nastavnici biti blagovremeno obaviješteni.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.