Inspektori SIPA-e i tužitelji ušli u zgradu Vlade FBiH: Izuzima se dokumentacija o respiratorima

Pripadnici SIPA-e i dva tužitelja Tužiteljstva BiH ušli su danas u prostorije Vlade Federacije BiH u okviru predmeta “Respiratori”.

Kako je potvrđeno za Klix.ba tim inspektora i tužitelja pregledat će i izuzeti dio dokumentacije koja se dovodi u vezu s nabavkom 100 kineskih respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite BiH platila 10,5 milijuna KM.

Podsjetimo i da je ured predsjednika Vlade FBiH ponudu “Srebrene maline” dostavio 30. ožujka u ured Zavoda za javno zdravstvo, na kojoj postoji i otisak prijemnog pečata.

Kako što je već poznato Vlada FBiH je ovlastila FUCZ za kupovinu respiratora, a FUCZ je sklopio ugovor s tvrtkom “FH Srebrena malina”. Nakon što je u Sarajevo stiglo 80 respiratora mediji su počeli razotkrivati cijelu aferu o kojoj i danas bruji bh. javnost.

Pripadnici SIPA-e i Tužiteljstva su prošlog tjedna izvršili pretrese u prostorijama FUCZ-a i “Srebrene maline”. Vještačenjem je naknadno utvrđeno da se nabavljeni respiratori ne mogu koristiti za bolničko liječenje.

Ova afera još uvijek nema službeno osumnjičene osobe.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Zasto se cekalo ovoliko sa istragom i izuzimanjem dokumentacije. Zasto akteri, izvrsioci ovog organizovanog kriminala nisu u pritvoru u vrijeme istrage. Ocito SDA koja ih i postavila stiti kriminal svojih podobnih stozernika. Narod u kuce, stanove a oni u kriminal. Bas lijepo od ljudi kojo su preuzeli vodstvo drzave i Federacije. Stavili se iznad Vlade, parlamenta a u momentima iznad Ustavnog Suda…. I opet svi na slpbodi i na punim placama drzave.. To su podobni kriminalci i miljenici SDA. Sad pricu preselili na kardinala, napadaju ga sa svih strana sve u reziji SDA, Bakira, potrcka Komsica itd. A Komsic i Dzafirovic jos nista ne znaju o raspiratorima i slicno.

  • Kako to, kako to, zugatori dok vi napadate nase politicare u sarajevu vam, maline, kupine i jagode nabavljaju medicinsku opremu. Nesto vas malo komentira to. Da je slucajno Ljubić, Čović, Bevanda, Miro Kraljevic, bilo bi , pet stotina negativnih komentara. ZLOBA NA BLIZNJEGA JE ČUDNA BILJKA. Prvo su nase eliminirali, napadaju nas na svakom koraku, zabranjuju mise za pokojne nevino ubijene, cak i bez suda znaju da su bili krivi i to odvjetnici za koje se treba vidjeti kako su polagali ispite. Za to oni koji nase napadaju su kao “osloboditelji” 45′ koji poubijase stotine tisuca Hrvata. Vasi roditelji 45′ gledali u Beograd, danas u Sarajevo, jednom sluga uvijek sluga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.