Širokobriježaninu vraćen ukradeni iPhone

PU Grude rasvijetlila je kazneno djelo krađe, koje je prošle srijede prijavio 36-godišnji građanin iz Širokog Brijega. Prema navodima iz prijave 36-godišnji građanin je putem interneta dogovorio prodaju mobilnog telefonskog aparata marke „Iphone 3 GS 16 GB“ te se u tu svrhu večer ranije, u mjestu Višnjica, općina Grude, sastao s njemu nepoznatom mlađom muškom osobom.

Nadalje, oštećeni građanin u prijavi je naveo da je mlađa muška osoba s njim sjela u vozilo i zatražila da razgleda mobitel, te je u jednom trenutku istrčala iz vozila zajedno s mobitelom i pratećom opremom i pobjegla u nepoznatom smjeru.
Operativnim radom kao mogući počinitelj opisanog kaznenog djela identificiran je stariji maloljetnik (16) iz Višnjice.

Istražitelji PU Grude jučer su u službenim prostorijama izvršili kriminalističku obradu nad starijim maloljetnikom, u nazočnosti njegovog roditelja i djelatnika Centra za socijalni rad, a  tijekom obrade stariji maloljetnik u cijelosti je priznao izvršenje kaznenog djela.

Otuđeni mobitel je, uz izdanu potvrdu, oduzet od starijeg maloljetnika i vraćen vlasniku.
PU Grude u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv starijeg maloljetnika (16) iz Višnjice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe iz čl. 286. st. 1. KZ-a FBiH.

(pogled.ba / jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.