Širokobriježaninu produljen pritvor zbog pucnjave na Kočerinu

Županijski sud u Širokom Brijegu, odlučujući prema prijedlogu za produljenje pritvora ovoga tužiteljstva, u ponedjeljak 18. rujna 2017. godine donio je rješenje kojim je optuženom V. M. (52) iz Kočerina u Širokom Brijegu produljio pritvor.

“Mogu reći da je pritvor produljen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će optuženi, ukoliko se nađe na slobodi, dovršiti pokušano kazneno djelo, odnosno počiniti novo kazneno djelo. Prema rješenju Županijskoga suda u Širokom Brijegu, pritvor može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije godine od dana 22. lipnja 2017. godine, kada je optuženom V. M. određen pritvor”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Prema potvrđenoj optužnici ovoga tužiteljstva, optuženom V. M. stavlja se na teret da je dana 22. lipnja 2017. godine u mjestu Kočerin – Privalj, Široki Brijeg, poslije verbalnoga i fizičkoga sukoba s gostima u improviziranom ugostiteljskom objektu – šatoru, otišao kući po pištolj. Po povratku u šator, u bitno smanjeno ubrojivom stanju zbog teškoga stupnja pijanstva, s koncentracijom alkohola u krvi 2,99 promila, s pištoljem u ruci pošao je prema gostima, pa kada ga je oštećeni M. G. (37) pokušao zaustaviti, optuženi je prema oštećenom M. G. ispalio tri hica, od kojih ga je jedan hitac pogodio u desnu nogu i nanio mu prostrijelne rane u predjelu desne natkoljenice.

“Istom optužnicom optuženi se tereti da je u svojoj obiteljskoj kući držao automatsku pušku, četiri spremnika za istu, te 1480 komada streljiva, iako je znao da nabavka i držanje automatske puške građanima uopće nije dozvoljena. Dakle, optuženom je stavljeno na teret da je drugoga pokušao usmrtiti i da je neovlašteno držao oružje i veću količinu streljiva, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj: