Širokobriježaninu pet mjeseci zatvora zbog nasilništva u Grudama

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbe tužiteljstva i osuđenoga M. I. (56) iz Širokoga Brijega i potvrdio prvostupanjsku presudu, kojom je spomenuti zbog počinjenoga kaznenoga djela ugrožavanja sigurnosti i nasilničkoga ponašanja osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 5 mjeseci, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu dokazalo je da je M. I. kriv zbog događaja koji se 20. kolovoza 2015. godine dogodio u Kolektivnom centru “Dubrava-Ružići” u Grudama.

U ranim jutarnjim satima došao je do kamp kućica u kojima žive oštećeni. Odmah po izlasku iz vozila počeo je vikati i psovati idući od vrata do vrata, lupajući i prijeteći oštećenima da će ih sve ubiti. U jednom trenutku nasilno je ušao u sobu oštećene I., uhvatio je rukama i odgurnuo, a nakon izlaska iz sobe fizički je nasrnuo na oštećenu B., prijeteći da će zaklati i ubiti i nju i njezinu kćerku A. Sve vrijeme osuđeni je prijetio oštećenima da će ih sve istrijebiti, istjerati iz kampa, govoreći im da su šuge.

Izrečene prijetnje koje su to jutro oštećeni čuli izazvale su kod njih strah za život i osobnu sigurnost, zbog čega su cijeli slučaj prijavili policiji, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Tim postupkom osuđeni M. I. ugrozio je sigurnost više osoba i grubim vrijeđanjem, nasiljem, te osobito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir.

(www.jabuka.tv)