Širokobriježaninu koji je pucao na Kočerinu određen jednomjesečni pritvor

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu u petak 23. lipnja 2017. godine je otvorilo istragu protiv V. M. (52) iz Širokoga Brijega, koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo “Ubojstvo u pokušaju“, opisano i kažnjivo po čl. 166. st. 1. KZ F BiH.

Osumnjičeni se tereti da je navedeno kazneno djelo počinio na način da je u noći sa srijede na četvrtak 22. lipnja 2017. godine, oko 02.00 sati, u mjestu Kočerin, Široki Brijeg, u alkoholiziranom stanju, nakon što se prethodno verbalno sukobio s drugim gostima, u nazočnosti više osoba koje su se nalazile na proslavi uoči blagdana Sv. Petra i Pavla, izvadio pištolj iz vozila, repetirao ga i u namjeri da liši života oštećenika M. G. (37), ispalio nekoliko hitaca, posljedicom čega je oštećeni M. G. zadobio prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Pročitajte i: Detalji pucnjave na Kočerinu – Tužiteljstvo odlučuje o pritvoru

Istoga dana, 23. lipnja 2017. godine, podnesen je prijedlog za određivanje pritvora, uz koji su dostavljeni čvrsti dokazi, na temelju kojih je Županijski sud u Širokom Brijegu odlučio da prema osumnjičeniku V. M. odredi pritvor u najdužem trajanju od jednoga mjeseca, a iz razloga što dostavljeni dokazi ukazuju na to da bi osumnjičenik V. M. boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, dovršiti pokušano kazneno djelo, te da se radi o kaznenom djelu “Ubojstva u pokušaju”, za koje se može izreći kazna zatvora od 10  godina ili teža, koje je učinjeno u noćnim satima, u alkoholiziranom stanju, uslijed prepirke i fizičkoga obračuna, u prisustvu većeg broja gostiju na javnom mjestu, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenika V. M. rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnoga reda.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH nastavlja rad na ovom predmetu u pravcu prikupljanja svih raspoloživih dokaza u cilju okončanja ove istrage koja će rezultirati donošenjem odluke u ovom kaznenom predmetu, priopćeno je iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

(www.jabuka.tv)