Širokobriježanin Jure Glavina briljira u Kanadi

Širokobriježanin Jure Glavina (26) u srpnju je potpisao za kanadskog prvoligaša Toronto Croatia. Glavina je svoje prve nogometne korake naučio u omladinskoj školi Širokog Brijega, a jedno kraće razdbolje igrao je i za prvu momčad kluba s Pecare. A do odlaska u Kanadu igrao je za Branitelj, Slogu iz Ljubuškog te Grude.

”Iz kluba su bili zainteresirani za moje usluge, pogotovo jedan od trenera Milodrag Akmadžić koji je i stupio u kontakt sa mnom te sam se odlučio okušati u Kanadskoj nogometnoj ligi (CSL)”, izjavio je za portal Jabuka.tv 26-godišnji ofenzivni vezni Jure Glavina.

Treneri Toronto Croatia su Milodrag Akmadžić i Velimir Crljen, dok je glavni menadžer kluba Ivan Kuliš, i upravo je Kuliš, naglašava Glavina, najviše pomogao Širokobriježaninu prilikom dolaska u Toronto, a također lijepim riječima opisao je i biznismena Joe Pavičića koji je predsjednik kluba te ”glavni čovjek bez kojeg ništa ne bi bilo moguće”, ističe Glavina.

Toronto Croatia nastupa u prvoj diviziji Kanadske nogometne klige (CSL) u kojoj nastupa 12 klubova, a nakon 16 kola trenutno su drugoplasirani sa 29 bodova, a čelo lige s 35 bodova i utakmicom više drži klub Serbian White Eagles. Osim klubova koje su osnovali Hrvati (Toronto Croatia) i Srbi (Serbian White Eagles), u ligi nastupa i Milton SC, klub koji su osnovali Bošnjaci, a drže sedmo mjesto na ljestvici.

”Pola momčadi čine Hrvati, a pola igrači iz Kanade, Jamajke, Španjolske, Italije te Trinidada i Tobaga. Treninzi su slični kao kod nas u BiH, ali razlika je u stilu igre jer ovdje većinom ekipe idu na fizičku spremu, snagu i brzinu, dok se kod nas više radi na tehnici. Po meni je Premijer liga BiH kvalitetnija od Kanadske nogometne lige (CSL) te se u BiH sigurno igra bolji nogomet,” rekao je Glavina za portal Jabuka.tv

Glavina je odlično startao u svom novom klubu; u sedam utakmica postigao je osam pogodaka te upisao šest asistencija te je drugi najbolji strijelac kluba. Nakon regularna 22 kola, igra se ‘play-off’ u kojem igra osam momčadi. Cilj Toronto Croatiae je svakako titula prvaka Kanade.

”Sa mnom u klubu igra Pero Menalo, stariji brat od Luke Menala koji igra u Širokom Brijegu, a nas dvojica redovno preko interneta pratimo sve utakmice Širokog i nadam se da će moj matični klub osvojiti titulu prvaka ove godine,” priča za portal Jabuka.tv nogometaš Toronto Croatiae Jure Glavina.

Glavina priča kako mu se najteže bilo priviknuti na vremensku razliku, trebalo mu je, kako kaže, tjedan dana da ”dođe sebi”, no kasnije je sve teklo u savršenom redu.

Širokobriježanin je za kanadskog prvoligaša potpisao ugovor do kraja sezone, koja završava u studenom, jer zime su u Kanadi prejake tako da se prvenstvo igra od ožujka pa do studenog.

”Kanada je zemlja velikih mogućnosti, tko je spreman otići daleko od kuće i raditi, ovdje će sigurno dobiti posao i priliku za dobar život. Potpisao sam tu do kraja sezone, a ako sve bude u redu i ako se priviknem na ovaj način života, vratit ću se sigurno. Ovdje se živi ‘sto na sat’, svi rade, nema se puno slobodnog vremena. Ja osim što igram, također radim. Treninzi su uvijek nakon posla te se može stići. Iako se liga smatra profesionalnom, ona je u biti poluprofesionalna jer velik broj igrača i radi i igra, pogotovo momci koji su došli iz drugih zemalja da zarade nešto za život,” zaključio je u razgovoru za portal Jabuka.tv Jure Glavina, 26-godišnji ofenzivni veznjak u kanadskom prvoligašu Toronto Croatia.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

Komentiraj: