Širokobriježanin Jozo Naletilić napisao najljepše pismo u BiH

Stručni žiri proglasio je pismo Joze Naletilića, učenika Druge osnovne škole Široki Brijeg, za najljepše pismo u 2017. u Bosni i Hercegovini na natjecanju u pisanju pisama za mlade ljude, koje zajednički organiziraju JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Hrvatska pošta d.o.o. Mostar.

Drugo mjesto osvojila je Adna Međić, učenica Prve osnovne škole iz Maglaja, dok je treće mjesto pripalo Luciji Kordić, učenici OŠ Fra Didak Buntić iz Čitluka, prenosi Večernji list BiH.

Pobjedničko pismo predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na 46. međunarodnom natjecanju u pisanju pisama za mlade ljude, koje će biti održano u organizaciji Svjetskoga poštanskoga saveza.

Tema ovogodišnjega natjecanja bila je: “Zamisli da si savjetnik generalnom tajniku Ujedinjenih naroda. S kojim svjetskim problemom bi mu pomogao da se suoči i kako bi mu savjetovao riješiti ga?”.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM), tablet uređajima i prigodnim poklonima BH Pošte i HP Mostar.

Njihovim nastavnicima maternjega jezika (Stanka Zovko, Edina Ibraković i Silvana Prusina) pripast će nagrade od po 100 KM i pokloni BH Pošte i HP Mostar..

(www.jabuka.tv)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.