Širokobriježanin Ivo Buhač napisao najljepše dječje pismo

Na svečanoj manifestaciji koja je danas, 29. svibnja, održana u Pošti na Dolac – Malti u Sarajevu dodijeljene su nagrade učenicima osnovnih škola u BiH, koji su pobijedili na 41. Međunarodnom natjecanju u pisanju pisama za mlade ljude. Natjecanje za najljepše pismo svake godine, na određenu temu, organizira Svjetski poštanski savez i UNESCO. Ovogodišnja tema glasila je: ‘Napiši pismo sportašu ili osobi iz svijeta sporta kojoj se diviš, da bi objasnio što ti znače olimpijske igre’

Pobjednik za BiH je Ivo Buhač, učenik O.Š.  „Biograci“, Jare, čije je pismo jednoglasnom odlukom žirija sastavljenog od predstavnika JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatske pošte d.d. Mostar i Pošta Srpske a.d. Banja Luka i vanjskih suradnika, izabrano za najljepše pismo. Njegovo pismo predstavljat će BiH na međunarodnom natjecanju za 2012. godinu.

Inače, u izboru su sudjelovala 774 pisma pristigla u sva tri bh. poštanska operatera. Drugo mjesto osvojila je Lejla Delalić, učenica O.Š. “Umihana Čuvidina”, Sarajevo, a treće Andrej Kozić, učenik O.Š. “ Vuk S. Karadžić”, Banja Luka. Najkreativnije pismo napisao je Smiljan Raguž, učenik O.Š. „Stolac“, Stolac.

Sudionike današnje manifestacije i goste ispred domaćina ovogodišnjeg natjecanja – JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, pozdravio je generalni direktor ove kompanije gospodin Mujo Butković koji je, između ostalog, kazao da mu je zadovoljstvo što je BH Pošta ugostila pobjednike natjecanja i da će BH Pošta uvijek podržavati ovakve i slične projekte.

Pobjednik natjecanja Ivo Buhač nagrađen je sa 500 KM, biciklom, diplomom i poštanskim albumom. Osvajač drugog mjesta nagrađen je sa 300 KM, biciklom, diplomom i poštanskim albumom, dok je treće mjesto nagrađeno sa 200 KM, biciklom, diplomom i poštanskim albumom. Nastavnici maternjeg jezika učenika, koji su zauzeli prva tri mjesta, nagrađeni su sa po 100 KM i zahvalnicama.

Učenik koji je napisao najkreativnije pismo dobitnik je poklon paketa u vrijednosti od 100 KM od Agencije za poštanski promet BiH, zahvalnice i poštanskog albuma kao i učenici Sulejman Ahmetspahić i Darko Mikanović. Troje prvonagrađenih i učenik koji je napisao najkreativnije pismo dobili su i dresove nogometne i košarkaške reprezentacije BiH i još vrijednih nagrada. I ostali učenici nagrađeni su vrijednim poklon paketima, mp4 playerima i zahvalnicama.

Gosti današnje manifestacije imali su priliku uživati u predstavi, koja je specijalno pripremljena za ovu priliku, u koktelu i ručku, a sve u organizaciji BH Pošte. Manifestaciji su nazočili članovi menadžmenta poštanskih operatera u BiH, istaknuti sportaši, predstavnici javnog, kulturnog i političkog života u BiH, učenici iz sarajevskih škola „Umihana Čuvidina“ i „Aleksa Šantić“, roditelji nagrađenih učenika i mnogi drugi.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.