Djevojčica ‘eksala’ votku dok nije izgubila svijest

Djevojčica stara samo 14 godina, učenica 8. razreda, večernji subotnji izlazak s prijateljima ispred škole začinila je ‘eksajući’ votku sve dok nije izgubila svijest. Prizor kako je djevojčica izgledala bolje je i ne opisivati.

Djevojčica se napila ispred koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, a pomoć su pozvale starije djevojke koje su prolazile kraj škole. Djevojčica je prevezena u Hitni bolnički odjel gdje je od 22.30 do iza 2 sata ujutro ležala na infuzijama dok nije došla k sebi. Neslužbeno se doznaje da joj je u krvi izmjereno visokih 2,32 promila alkohola, prenosi Net.hr

“Na žalost, problemi maloljetnika s alkoholom sve su veći. Samo prošle godine imali smo više od dvije stotine sličnih slučajeva”, istaknuo je dr. Mladen Vuljak, liječnik u HBO-u.

Otvoreno preventivno savjetovalište za mlade i njihove roditelje

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije smatra kako je društvo jedna instanca, ali kućni odgoj je najvažniji.

“Sve kreće od roditelja. Oni moraju biti primjer svojoj djeci, a to često nisu. Mnogi od njih ni ne znaju gdje su i s kim njihova djeca, kao ni što rade. To je pogubno”, komentirala je dr. Draženka Vadla, koja smatra da postoje dobri zakoni, ali se oni ne provode. Kako djeca dolaze do alkohola, kaže, teško je točno utvrditi, ali činjenica je da ga mnogi od njih i dalje nesmetano kupuju u trgovinama, iako je to zabranjeno, ili ga čak donose od kuće.

Zbog sve većeg problema maloljetnika s alkoholom u Zavodu su zato pokrenuli i preventivno savjetovalište za mlade i njihove roditelje. A da je ono prijeko potrebno svjedoče i podaci koji govore da je u školskoj godini 2010./2011. alkohol probalo čak 60,4 posto učenika 6. razreda, a svakodnevno pije njih 1,4 posto.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.