Širokobriježani ponovno oduševili: Kuhali i nosili hranu najugroženijima, besplatno

Malo tko ovih dana nije vidio bračni par Andrić u još jednoj humanitarnoj akciji čiji su akteri.

Naime jedan su od tri restorana koji na području grada Dubrovnika kuhaju za potrebite i starije.

I to sve besplatno.

Za portal Jabuka.tv odgovorili su nekoliko pitanja vezanih za samu akciju, ali i kako krate vrijeme u izolaciji i karanteni.

Svaki dan njihovi korisnici dobiju topli obrok, dostave im se lijekovi, potrepštine iz trgovine, sve što im je potrebno samo kako bi se zaštitila najugroženija skupina koja je pogođena koronavirusom, stariji i nemoćni.

Za one kojima je pomoć najpotrebnija, Andrići nimalo ne štede što se tiče kvalitete i količine hrane

Pokretač cijele inicijative i akcije “Ruka Pomoći” je Denis Pavela, višestruko odlikovani Dubovački policajac, a restorani koji sudjeluju u akciji su restoran Azzuro, restoran Orsan i sama konoba Veranda od naših Andrića koji opet pomažu.

Ponosni smo sudionici,  nazvali smo i javili se kako želimo pomoći, i to je to. Osjećamo potrebu i želju pružiti ruku pomoći onima koji su s ovom situacijom najviše pogođeni, rekao je Mirko Andrić za portal Jabuka.tv, a Maja je nadodala: Više korisnici ovih usluga pomažu nama, nego mi njima. Uistinu.

Biti u mogućnosti pomoći nekome je velika odgovornost i zahvala dragom Bogu, a i dani brže prođu.

Svojim novim humanitarnim djelima izazvali su veliko zanimanje medija. Kažu da je odličan osjećaj te smatraju da svi mediji trebaju više pratiti humanitarne akcije i dobra djela, posebno zbog prevelike negativnosti koja je na djelu.

Ljude treba poticati na zajedništvo u ovakvim vremenima. Pozitivnim djelima i vijestima suzbiti negativne komentare, jer hejteri će uvijek imati negativne komentare, što god vi radili, kaže Mirko.

Osim toga, naglasio je da uvijek možemo pronaći način za pomoći nekome.

To što smo zatvoreni u kuće ne znači da ne možemo pomoći prvom susjedu ili se uključiti u neku akciju i dati od sebe ono najvrjednije, a to je na kraju dana tvoje vrijeme, naglasio je Mirko.

Potpuno besplatno kuhaju i dostavljaju hranu i ostale namirnice koje uručuju starima i nemoćnima

Svojim djelima izazove val pozitivnih komentara, ali se i tada Maja Andrić voli držati u pozadini. Voli kuhati i osjećati da je dala sve od sebe kako bi nekome pomogla.

Medijska pozornost mi je dvosjekli mač. Donosi pažnju, potiče ljude na djelovanje, ali se loše nosim s negativnim komentarima. Toliko je prevara svuda oko nas da je natjeralo ljude da budu skeptični prema svemu. A to me rastužuje, rekla je Maja.

Mirko ovo vrijeme u karanteni s guštom provodi s obitelji jer je od pregršt posla tijekom prošle sezone, ostao vremenski uskraćen za neke trenutke koje sada nadoknađuje.

Moje dijete i ja guštamo u Majinoj kuhinji, pogledam dobar film po peti put, još malo pojedem i vrijeme spavati, rekao je Mirko za portal Jabuka.tv dok je Maja naglasila kratko i jasno naglasila da u karanteni kuha.

Što se tiče planova za vrijeme kad se restorani puste u rad, Mirko naglašava da će se trebati pripremiti. Misli da će puno toga biti drukčije i to će zahtijevati prilagodbu zbog nove situacije i novih pravila.

Ponosni sudionici humanitarne akcije

Bez obzira na to, raduje me druženje, prijatelji, gosti, kave i vino. Volim svoj posao, prenositi okuse Hrvatske i Hercegovine gostima me posebno ispunjava, ispričao je Mirko.

Za razliku od njega, Maja ponovno ima kratak i jasan plan, a ona kaže da je to: Kuhati.

Osim komentara na situaciju oko koronavirusa, s Andrićima smo odradili mali leksikon s kratkim pitanjima pomoću kojih ćemo ih još bolje upoznati…

Sport ili film?

Mirko: Sport.
Maja: Film.

Klub?

Mirko: Nije Hajduk.
Maja: FC Milan.

Dubrovnik ili Široki Brijeg?

Mirko: Šta ćeš popit?
Maja: Ja samo kuham.

Meso ili riba?

Mirko: Sve.
Maja: Riba.

Zima ili ljeto?

Mirko: Zima  (Planina, snijeg, kuhano vino…)
Maja : Ljeto.

Preporuka građanima kako se ponašati u vrijeme ograničenog kretanja?

Mirko: Nek se ograničeno kreću.
Maja: Slušajte Mirka.

Jeste li Vi skladan par?

Mirko: Da.
Maja: Ne.

RUKA POMOĆI KAD JE NAJPOTREBNIJE

RUKA POMOĆI KAD JE NAJPOTREBNIJE 💓Svakog dana u tri dubrovačka restorana kuha se objed za stare i potrebite, one koji ne mogu iz svojih domova. I to nije sve. https://bit.ly/2RTD1bD

Posted by HRT Vijesti on Monday, 20 April 2020

Širokobriježani kuhali drugu godinu zaredom u Dubrovniku za humanitarne svrhe

(www.jabuka.tv | Kristijan Anić)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.