Širokobriježani i Gruđani najbolji na desetom Županijskom natjecanju iz pružanja prve pomoći

U Posušju je u četvrtak održano jubilarno deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći učenika osnovnih i srednjih škola ŽZH.

Natjecanje je organizirao Crveni križ ŽZH u suradnji sa svim hitnim službama u strukturi Civilne zaštite

U sklopu natjecanja održana je i pokazna vježba simulacije požara, potresa i prometne nesreće u kojoj su sudjelovale sve hitne službe – Policijska uprava Posušje, Profesionalne vatrogasne potrojbe Posušje i Ljubuški, GSS Posušje i Ljubuški, Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Posušje i Ljubuški, te ekipa prve pomoći Crvenog križa.

Kroz pokaznu vježbu, pripadnike službi ali i zainteresirane gledatelje vodio je ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite dr. sc. Drago Martinović.

U natjecateljskom dijelu nastupilo je sedam ekipa osnovnih i srednjih škola, koje su kroz četiri radna poligona, na kojima je bilo 13 ozlijeđenih osoba, prikazali sposobnost efikasnog pružanja prve pomoći, a najbolje ekipe su – u kategoriji osnovnih škola Druga osnovna škola Široki Brijeg, a u kategoriji srednjih škola, Srednja škola Antuna Branka Šimića.

Nagrade i pehare pobjedničkim ekipama uručili su predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar, te predsjednik Crvenog križa ŽZH Viktor Grbavac.

Pobjedničke ekipe osvojile su plasman na 22. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći, koje se 8. lipnja održava u Sarajevu, navode iz Crvenog križa ŽZH.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 80 djece osnovno i srednjoškolske dobi, te preko 30 pripadnika hitnih službi. Pokrovitelji natjecanja su Vlada ŽZH, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, te Općina Posušje.

Posušje domaćin desetog Županijskog natjecanja iz pružanja prve pomoći

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.