Širokobriježani darovali 35 doza krvi

U četvrtak je u prostorijama Mjesne zajednice Lijeva Obala u Širokom Brijegu održana redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar.

Akciji su se odazvale 53 osobe, a njih 35 uspješno je darovalo krv.

”Unatoč velikim vrućinama i ciljanim darivanjima krvi, akcija je bila uspješna,” izjavili su iz Crvenog križa Široki Brijeg za portal Jabuka.tv

U tri akcije organizirane na području Grada Širokog Brijega, točnije u Uzarićima, Kočerinu i MZ Lijeva Obala, od lipnja do kolovoza prikupljene su 102 doze krvi.

”Crveni križ Široki Brijeg se zahvaljuje svim dobrovoljnim darivateljima. Zahvaljujemo i svima koji su pristupili akciji, a nisu iz određenog razloga mogli darovati krv. Također, ovim putem zahvaljujemo se medijima, Franjevačkom samostanu Široki Brijeg te Uredu Gradonačelnika Širokog Brijega koji je ujedno i pokrovitelj svih naših akcija,” izjavili su za portal Jabuka.tv iz širokobriješkog Crvenog križa.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Široki Brijeg održat će se u Uzarićima, 17. rujna 2015. godine, u spomen na stradanja branitelja iz tog sela, a akcija će biti organizirana u suradnji s Udrugom dragovoljaca Domovinskog rata.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

3 komentara

Komentiraj: