Širokobriješki učenici renovirali klupice na šetnici kraj Zorićevine

Kroz projekt Servisnog učenja kojeg su proveli učenici Druge osnovne škole Široki Brijeg renovirane su klupice na šetnici uz rijeku Lišticu u naselju Zorićevina.

Naime, ovoga petka učenici su kroz nekoliko sati odradili završne radove renoviranja klupica na šetnici uz rijeku Lišticu u naselju Zorićevina i na ovaj način pripomogli svojoj lokalnoj zajednici.

Koordinatorice projekta nastavnica engleskog jezika Marijana Čolak i pomoćnica ravnatelja Ljubica Šantić ponosne su na angažman i volju svojih učenika te se nadaju kako će građani biti zadovoljni, a u realizaciji projekta istaknule su pomoć asistentice u nastavi Marije Planinić.

Za portal Jabuka.tv otkrile su kako je došlo do realizacije ovog hvale vrijednog projekta s kojim se naša okolina čini ljepšom.

Vrijedni učenici Druge osnovne škole u akciji

Prošle godine u prvom mjesecu Zavod za obrazovanje ŽZH organizirao je jedan seminar pod vodstvom Međunarodnog udruženja interaktivnog učenja iz Tuzle na kojemu smo sudjelovali i zadatak je bio da ostvarimo jedan projekt pod njihovim pokroviteljstvom. Prošlogodišnji devetaši su napravili anketu što bismo mogli napraviti i kako pomoći lokalnoj zajednici, a odluka je nakon toga pala da se renoviraju ove klupice na šetnici kraj naselja Zorićevina. S obzirom da je pandemija poremetila prošlogodišnje planove, isti projekt smo nastavili s ovogodišnjim devetašima. Dobili smo od gradonačelnika zeleno svijetlo s obzirom da je riječ o javnoj površini i sada smo krenuli s projektom, kazala je Marijana Čolak.

Koordinatorice projekta Ljubica Šantić i Marijana Čolak

Njena kolegica, Ljubica Šantić dodala je i kako je svoje usluge pružio širokobriješki Coming pa su se i oni tako uključili u projekt.

Zahvaljujemo se i njima kao i Gradu i gradonačelniku i naravno našim učenicima. Oni su između sebe vrlo dobro organizirani, i nadamo se da će ovo poslužiti našemu gradu i da će građani biti zadovoljni. Moramo pohvaliti naše mlade kako su rado prihvatili ovaj projekt i uključili se i danas ćemo ga privesti do kraja. A naši učenici su voljni sudjelovati i na svim daljnjim projektima sličnog tipa, kazala je Šantić.

Šetnica na Zorićevini je jedno od omiljenih mjesta Širokobriježana za šetnju

Dodajmo kako je šetnica u naselju Zorićevina, uz onu u Borku, omiljena mnogim Širokobriježanima za šetnju, pa vjerujemo kako će im s novim uređenim klupicama provodođenje vremena i ugodni razgovori uz rijeku Lišticu biti još ljepši. Jer dovoljne su male sitnice i samo malo volje i naš okoliš može biti puno ljepši. Dokaz je ovaj nesebičan trud širokobrijeških učenika.

U našoj fotogaleriji pogledajte što smo zabilježili.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.