Širokobriješki srednjoškolci učili o samoobrani uz Krav Magu

U proteklom tjednu, u suradnji s prof. Igorom Jeličićem, prof. Jozom Skokom i prof. Daliborom Kožulom, Gimnaziju fra Dominika Mandića posjetili su predstavnici Krav Mage Hercegovina s ciljem sprječavanja nasilja u školama.

U posljednje vrijeme mnogo se raspravlja o nasilju u društvu i školama.

Statistički podaci su ponižavajući i govore nam da je svaki treći učenik bio žrtva nasilja u školama, a njih samo 30 % prijavilo je nasilje i tražilo pomoć. Dobro je razgovarati o ovoj temi, a posebno i prije nego što se nasilje dogodi.

Nasilje se sprječava sviješću o njegovu postojanju i poduzimanjem svega potrebnoga da do njega ne dođe. Svaka edukacija učenika povećava svijest o ovom problemu, pa tako neke zemlje koje su uvele slične radionice za sprječavanje bullyinga (nasilja) imaju značajan pad zlostavljanih učenika.

Instruktor Tomislav Karačić u kratkom uvodu objasnio je kako je Krav Maga sustav samoobrane, baziran na znanosti i iskustvu te da je praktična metoda borbe koja uči kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada.

Nakon toga, slijedila je kratka demonstracija u kojoj su prikazane neke od tehnika koje mogu pomoći u svakodnevnom životu u slučaju napada.

Krav Maga: Treninzi najučinkovitije samoobrane u Širokom Brijegu i Hercegovini

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.