Krav Maga: Treninzi najučinkovitije samoobrane u Širokom Brijegu i Hercegovini

Već više od dvije godine zainteresirani polaznici Krav Mage i u Širokom Brijegu imaju mogućnost redovitih treninga, i to u okviru organizacije Krav Maga Hercegovina (KMH), koja djeluje pod okriljem najveće i najozbiljnije organizacije u svijetu – Krav Maga Global (KMG), koja je rasprostranjena na svim kontinentima i djeluje u više od 60 država svijeta.

U Širokom Brijegu treninzi ove borilačke vještine održavaju se od 2015. godine u teretani Gagro u Borku, a u Hercegovini se treninzi održavaju još u Mostaru, Ljubuškom, Čitluku i Širokom Brijegu. Od sljedeće godine treninzi bi trebali započeti i u Grudama.

Široki Brijeg ove je godine dobio i novoga licenciranoga instruktora u organizaciji Krav Maga Hercegovina, Širokobriježanina Tomislava Karačića, koji je dobio zvanje instruktora ove vještine na Instruktorskom kampu (GIC) u Zagrebu. Osim toga, Tomislav je apsolvent na Studiju fizičke kulture Sveučilišta u Mostaru, a dugi niz godina bavio se i karateom te je nositelj smeđega pojasa u Shotokan karateu. Trenutno je G1 (Graduate) stupanj u Krav Magi.

Krav Maga je moderni sustav samoobrane koji nas uči kako uočiti, izbjeći i razriješiti svaki oblik fizičkoga nasilja. Krav Maga nastala je u Izraelu pod pritiskom realnih životnih okolnosti. Svima nama se barem jedanput dogodilo da smo se našli u situaciji koja je vodila prema fizičkom nasilju, dlanovi su nam se znojili, srce nam je lupalo kao ludo. Krav Maga nas uči kako prepoznati takvu situaciju te kako ostati smiren i ispravno postupiti, da ne bi došlo do sukoba, ali i to kako biti spreman na moguće fizičko nasilje i reagirati brzo i pravodobno, kako bismo sačuvali sebe i nama bliske osobe. Tehnike Krav Mage su prilagođene prirodnim ljudskim refleksima pa se zbog toga brzo uče i iskoristive su u realnoj situaciji”, rekao je o ovoj borilačkoj vještini širokobriješki instruktor Krav Mage za portal Jabuka.tv.

Karaćić dodaje da su treninzi u Širokom Brijegu izrazito zanimljivi i dinamični.

“Polaznici na vježbama Krav Mage dobivaju samopouzdanje i razvijaju radne navike koje im pomažu u svakodnevnom životu, a uz to ih i pripremaju na neželjene situacije u kojima se svi mi možemo naći. Osim tehnika samoobrane, treninzi Krav Mage uključuju raznovrsne fizičke vježbe koje su prilagođene polaznicima. Na treninzima se koriste metode koje nam, osim fizičkih, jačaju i mentalne sposobnosti te sposobnosti brzoga reagiranja i odlučivanja u stresnim situacijama”, dodaje Tomislav Karačić za portal Jabuka.tv.

Krav Maga je borilačka vještina namijenjena svima, bez obzira na dob spol te prijašnje iskustvo u borilačkim sportovima. Krav Maga tehnike su jednostavne i brzo se uče. Jedini uvjet za upis na Krav Magu je da niste kažnjavani i da nemate tendenciju prema nasilničkom ponašanju.

(www.jabuka.tv)

 

 


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.