Širokobriješki izviđači kroz ljetovanje i odmor ostvaruju čvrsta prijateljstva

Članovi Odreda izviđača Široki Brijeg su proveli 10 dana ljetujući u Hrvatskoj, a na kraju su potpisali Povelju prijateljstva s Odredom domaćinom.

Nakon što su prošle godine ugostili hrvatske izviđače iz Dugog Rata na našem Brijegu, dobili su poziv na ljetovanje na prelijepoj jadranskoj obali.

Na taj poziv su se rado odazvali te su se 30. srpnja 2015. uputili k plažama Dugog Rata, gdje su ih srdačno dočekali hrvatski izviđači.

Dvadesetak naših izviđača je uživalo u hrvatskom gostoprimstvu kroz sljedećih 10 dana dok su se neki od članova odlučili i na dalje razgledavanje te su tako stizali do Podstrane na Škorin koncert povodom Oluje 5. kolovoza , na Bacardijev party na Bačvicama 7. kolovoza, a neki su putovali i do Starog Grada na Hvaru.

Kao znak zahvalnosti za srdačan doček i savršen smještaj, naši su izviđači ponudili domaćinima Povelju prijateljstva koju su oni rado prihvatili i potpisali.

Povelja je potpisana 8. kolovoza u prostorijama Udruge izviđača Dugi Rat, nakon čega je uslijedio i mali domjenak. Igrom slučaja na isti dan su i dvoje članova OI Široki Brijeg imali rođendan te je sve odrađeno, što bi se reklo, O jednom tošku.

Kakvi su vaši dojmovi s ljetovanja u Lijepoj Našoj?

Ugodno iznenađen. Smještaj u prostorijama izviđača u uređenoj zgradi u samom središtu grada zadovoljio bi potrebe najzahtjevnijih izviđača. Sve nam je bilo na dohvat ruke. Sunce, čisto more, uredna plaža, dobra ekipa, gitara. Mislim da su naši mlađi i noviji članovi ostvarili izviđački san, izjavio je Marko Šaravanja – Glišić.

Za kraj imamo dvije objave Odreda:

  1. Željeli bismo se srdačno zahvaliti Udruzi izviđača Dugi Rat na njihovom velikodušnom gostoprimstvu kroz ovih deset predivnih dana, kao i Miškić Busu d.o.o. koji nam je izašao u susret po pitanju putnih troškova.
  2. Željeli bismo najaviti da Odred izviđača Široki Brijeg organizira Međunarodno izviđačko natjecanje od 21. do 23. kolovoza 2015. za izviđače iz Hrvatske i BiH. Za sve one koji žele doprinijeti organizaciji ovog natjecanja ili radu Odreda, kao i za sve one koji nam se žele pridružiti kontakt informacije su na Facebook stranici Odreda, na koju nam također možete poslati poruku.

(www.jabuka.tv | Odred Izviđača „Široki Brijeg“)

1 komentar

Komentiraj: