Širokobriješki Hering predao ponudu za dvije poddionice Koridora Vc

Autocesta

Javno poduzeće Autoceste FBiH d.o.o. Mostar otvorilo je u ponedjeljak ponude za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, poddionice Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica i Počitelj – Buna koje su pristigle elektronskim sustavom nabavki Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Natječajno povjerenstvo JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar detaljno će pregledati sve pristigle ponude, gdje će kriteriji evaluacije biti cijena i tehnička kompatibilnost ponude, nakon čega se očekuje odabir najpovoljnijega ponuđača, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Ponude za izgradnju poddionice Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica predale su kompanije: Joint Venture: AZVIRT Limited Liability Company i Hering d.d. Široki Brijeg (Azerbejdžan i BiH), STRABAG AG (Austrija), Euro-Asfalt d.o.o. (BiH) i Cengiz naat Sanayi ve Ticaret A. (Turska).

Ponude za izgradnju poddionice Počitelj – Buna predale su kompanije: HERING d.d. Široki Brijeg (BiH), Cengiz naat Sanayi ve Ticaret A. (Turska), STRABAG AG (Austrija), Euro-Asfalt d.o.o. (BiH) i GD Granit AD Skopje (Makedonija).

Poddionica Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica duga 3,9 km je treći lot zeničke obilaznice. Osim otvorenoga dijela trase, gradit će se vijadukt, preko naselja Donja Gračanica, dužine cca 400 m, tunel Hum dužine cca 400 m, dva kraća vijadukta na području naselja Hece i tunel Vraca dužine cca 300 m.

U sklopu ove poddionice gradit će se i petlja Zenica sjever s naplatnim mjestom, kao i prometnice tzv. “sjevernoga spoja” koje trebaju povezati autocestu Koridora Vc s gradom Zenica i magistralnom cestom M-17. Poddionica Počitelj – Buna duga 7,2 km i locirana je na geološki i morfološki izuzetno povoljnom relativno ravnom terenu.

Izgradnja obje poddionice financirat će se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenoga s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), navodi se u priopćenju.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.