Širokobriješki gradonačelnik na radionici za stvaranje bolje budućnosti

U Zagrebu se 6. i 7. studenoga održava radionica pod nazivom “CO-INNOVATION: Zajedničkim radom stvarati bolju budućnost” u organizaciji HUP-a Zagreb i Hotela International.

U inicijalnom odboru su pored direktora Hotela International Vlade Leke, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, Anka Đurić i Mirjana Zubak. Sudjeluju načelnici i gradonačelnici iz pojedinih općina i gradova Hercegovine, a među njima je i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević.

Sudionicima se pridružio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Održavanje radionice CO-INNOVATION za cilj ima suradnju i povezivanje stručnjaka te razmjenu znanja i iskustava s dionicima važnim za odabrana poslovna područja, radi brže transformacije strategije gradova/općina u konkretne inovativne projekte, kako bi se učinkovito odgovorilo na potrebe građana i unaprijedila kvaliteta života te osigurao održiv urbani razvoj.

Fokus radionice je izrada strateških inicijativa iz odabranih poslovnih područja koje mogu biti podloga za pripremu programa i projekata te podloga za planiranje proračuna, odnosno izvora financiranja. Poslovna područja: zaštita voda, zaštita spomenika kulture, socijalna zaštita, turizam, mjere potpora poduzetnicima i start-upovima.

Očekivani rezultati radionice su razrađene odabrane konkretne inicijative i prijedlozi rješenja bazirani na inovacijama i novim tehnologijama temeljem primjera i iskustava Grada Zagreba, sagledane mogućnosti povezivanja i korištenja zajedničkih resursa vezano za područja zaštite voda, prometa, transporta, mobilnosti, IT tehnologije i dr. (ekosustav uključenih gradova/općina), te prezentirane mogućnosti sufinanciranja projekata: pregled dostupnih programa i fondova Europske unije ili drugih dostupnih izvora, priopćeno je iz Gradske uprave Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

  • Zašto jabuka ne objavljuje novosti iz 90-ke?
    Kako svi bošnjački mediji u FBiH svršavaju na svaku negativnu vijest iz RS tako isto svršavaju na svaku budalaštinu koja dolazi iz HB. Ako se nađe kakva budaletina tipa Ilije Cvitanovića koji svoju političku agendu grade na mržnji prema svojoj bivšoj stranci kao i što mediji fbih svoju novinarsku agendu grade na mržnji prema svemu što može naštetiti Hrvatima i Srbima. Vidimo da je mržnja temeljna pokretačka snaga svega u BiH i kako naprijed kada se naprijed može samo sa ljubavlju, a ne mržnjom. Mržnja će pojesti svoje mrzitelje i dok oni nestanu proteći će još bar 30-ak godina, a onda nastaje vrijeme ljubavi. Volite se, vodite ljubav, pomažite jedni druge i susjeda i komšiju, a ne ovo. Tako nam g-din Ilija Cvitanović sa svojom “odmetničkom” partijom postaje dio problema, umjesto rješenja. To opet ne znači da je sadašnja partija sa svojim “likom i djelom” dio političkog rješenja, jer oni koriste svaku prigodu da ojačaju i poboljšaju i podebljaju svoj takulin, a ne da poboljšaju poziciju naroda Hrvata. Kako su politički daleko jači i umreženiji, a cilj im je osobni, a ne opći, samim tim su i daleko opasniji. Kada ste od njih dobili prijedlog rješenja za opstojnost i jednakopravnost Hrvata u be-i-ha, a da nije prevladavao isključivi stranački interes? Nikada, i nikada ga nećete ni dobiti. Jedino narod Hrvata nema svoju političku platformu, odnosno nema jasnu političku platformu za razliku od Srba kojima je platforma odcjepljenje i prisajedinjenje sa maticom Srbijom, dok je Bošnjacima politička platforma “Islamska deklaracija” “babe nacije” Izetbeg Alija koju ostvaruju kroz partiju SDA i sve ostale otpadne partije nikle iz nje, a koja je članica “muslimanskog bratstva” koja se tretira u nekim zemljama kao teroristička organizacija. Nadglednici, mentori i mecene koji su ovo iskonstruirali i vrše monitoring nad djelom “genetskoga inženjeringa” križanca zmije, vuka i mungosa. Pustili su križanca u prirodu, ili im je nkontrolirano pobjegao i dobili još jednoga zvanog ISIL, a koji će se još u budućnosti otkriti, vrijeme će nam pokazati. Postali smo dobrovoljno inkubator “političkih nakaza” koji će jednoga dana i nama doći glave.

  • Načelnik Općine Posušje, Bago i Načelnik Općine Stolac, Stjepan Bošković, mlađi su kadar, među hercegovačkim načelnicima, neum-mostar-kupres, ovih ovde 10tak većinskih hrvatskih općina u hercegovini, i djeluju radišni i sposobni. A ostali su tanki. Na tom mjestu treba biti osoba s nekih četrdesetak godina, fakultetski obrazovana, (ekonomist,pravnik,neki inžinjer ili sl.) s 10 tak godina radnog iskustva u struci, uz obavezno poznavanje engleskog jezika. Ali kad će to kod nas biti, nikad.

  • zar ste vi kompetentni pričati o stručnosti,znanju,znanstvenom napretku, a u korupciji ste do grla,kako vas pojedinih nije sramota više,ne tiče se ovo samo gore nabrojanih u tekstu osoba već općenito politike tu kod nas,tiče se i ravnatelja osnovnih i srednjih škola,tiče se fakulteta a napose njihovih voditelja,korupcija vjerujte već odavno vraća danak na nestručnost i neznanje,toga puna ima u pojedinačnim slučajevima a kojeg se mediji ne obaziru,hoću reći da vas liječe nesposobni doktori,da vam djeci predaju nesposobni učitelji i profesori,da ljudi doslovno umiru zbog neznanja pojedinaca a koji su kompletno školstvo završili vezom,jao nama

  • O medecini nezfeba mi pricati znate kako je rekao ravnatelj bolnice Ante Kvesic 30% mjesta za djecu doktora 30% za djecu politicara a ostalo ko vise uleti u dzep. Cujem price da ovi momci koji rade na zracenju spalise ljude pa sve da hoces nemozes se izlijeciti. Pobjeze sve u Zagreb na zracenje. Tugo moja sta je ovo vise. A tek kako mamice upisuju svoju djecu i dodjeljuju rektorove nagrada da polodis ako se vise moze polidjeti.

  • Haaaaahaaaaahaaa,koja faca svega ti..Pravi intelektualac i poštenjačina. Baš se vidi iz aviona.Nemoj se ti javit za štogod moleni, jer najbolje je kad šutiš.Dok je tako mislit će da znaš nešto..ovo nema u 3 pm.

  • Kad se pogedaju sve većinske hrvatske općine/gradovi u hercegovini, osim jablanice i konjica oni su bošnjački, ravno,neum,stolac,čapljina,mostar,čitluk,široki brijeg,grude,posušje,rama,tomislavgrad,livno i kupres, nemaš normalnog načelnika/gradonačelnika, ovaj iz posušja se samo čini ok.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.