Širokobriješki gimnazijalci ”Na kavi s književnikom” Mijom Tokićem

Drugi put je knjižnica Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu na kavi ugostila književnika, ovaj put duvanjskoga pjesnika Miju Tokića.

Bilo je to iznimno ugodno druženje s kojeg su gimnazijalci otišli znatno bogatiji za mnoge spoznaje o književnosti. Program su pripremile profesorice Ana Skoko i Mirela Lovrić, voditeljice školske recitatorske sekcije, a izbor iz pjesama Mije Tokića napravila je Blanka Kraljević.

Prvi dio druženja protekao je u upoznavanju životopisa pjesnika Tokića i uživanju u njegovim pjesmama, a u drugom dijelu programa vrlo znatiželjni i opušteni gimnazijalci postavili su svome gostu nekoliko desetina pitanja, na koje je on odgovorio u svome ležernom stilu nakon čega im interpretacije pjesama na satima književnosti sigurno više neće biti iste.

Iako je neka od pitanja ocijenio teškima Mijo je Tokić vrlo strpljivo odgovorio na sve upite.

Publika koja je ispunila knjižnicu do posljednjeg mjesta mogla je uživati u desetak pjesama Mije Tokića odabranih iz njegovih šest zbirki koje su interpretirali članovi recitatorske sekcije: Ana Mikulić, Ana Skoko, Anđela Soldo i Lidija Knezović. Program su vodili: Dijana Bošnjak i Dario Hrkać. Pjesme je na gitari pratio Ante Pavković.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.