Širokobriješke mažoretkinje opet zlatne: Ne predstavljamo samo sebe, već naš Široki Brijeg

Širokobriješke mažoretkinje ostvarile su odličan rezultat na Prvenstvu Bosne i Hercegovine koje se održalo u nedjelju u Gradskoj sportskoj dvorani u Prozoru.

Na ovom natjecanju nastupilo je oko 350 mažoretkinja iz Novog Travnika, Kiseljaka, Kreševa, Prozor – Rame i Širokog Brijega.

U ovom cjelodnevnom kulturno-sportskom događaju natjecale su se djevojke i djevojčice u pet različitih dobnih skupina:

  • od 3 do 9 godina – Prvi korak,
  • od 9 do 25 – Viši korak,
  • od 8 do 11 – kadeti,
  • od 10 do 15 – juniori,
  • od 16 do 25 – seniori.

Prvi i viši korak predstavljaju natjecanje djevojaka i djevojčica koje su početnice u mažoret plesu, a u natjecanju se koristi jedna koreografija za sve gdje je cilj da se djevojke i djevojčice nastupom oslobađaju treme i stječu samopouzdanje za buduće nastupe u A timovima.

U natjecateljskom dijelu programa kadeta, juniora i seniora su timovi i pokazali vještine tehniciranja štapom u pomno pripremljenim koreografijama, a nakon toga je uslijedio zabavni program u kojem su nastupile mažoretkinje Katoličkog školskog centra iz Travnika.

Mažoretkinje Široki bile su najtrofejniji tim na natjecanju

Širokobriješke mažoretkinje Široki su najtrofejniji mažoret tim na natjecanju, a osvojile su tri zlata u kategoriji kadeti štap, juniori štap, i seniori štap. U duo kategorijama osvojile su dva zlata, i to u kategorijama junior duo štap i senior duo štap, a srebro su osvojile u kategoriji junior solo štap i senior solo štap.

Trenerica Širokobrijeških mažoretkinja, Maria Topić Ramljak je za portal Jabuka.tv izjavila da je jako zadovoljna nastupom.

Ponosna sam na svoje cure, na njihovu upornost i zalaganje na treninzima i rezultate na natjecanjima. Kad krenemo na natjecanje ili turneje uvijek se trudimo imati na umu da ne predstavljamo samo njih kao plesačice ili mene kao trenera ili koreografa, već naš Široki Brijeg.

S obzirom na veliku podršku koju uvijek imamo od grada, nadam se da smo i ovaj put uspjeli pokazati naš grad u lijepom svjetlu.

Sad djevojke idu na zasluženi odmor, a onda nam sliijede pripreme za turneje, zaključila je trenerica.

Organizatori Prvenstva su Kulturno-sportski centar Prozor-Rama i Mažoret klub Rama, pod pokroviteljstvom Općine Prozor-Rama i načelnika dr. Joze Ivančevića, koji je i otvorio Prvenstvo.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.