Širokobriješka umjetnica Ivana Ćavar izlaže u Parizu

Na prijedlog Vijeća Udruge likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, magistra slikarstva Ars sacra i izvanredna profesorica crtanja i slikanja na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, Ivana Ćavar boravi mjesec dana u ateljeu Cité Internationale des Arts u Parizu.
U sklopu svog boravka, Ćavar priprema „Open studio“ kako bi predstavila svoje radove, a svi profili umjetnika, glumci, redatelji, arhitekti, glazbenici, slikari, koji trenutno borave u Cité des Arts su obaviješteni o izložbi. Također će biti organiziran i domjenak na dan otvaranja u srijedu,17. veljače u 18 sati.

Ivana Ćavar

Ivana Ćavar

Radovi slikarice Ćavar su poetska apstrakcija, termin koji je prije desetak godina predložio Tomasello, kako bi definirao jedno istraživanje koje je okrenuto prema unutarnjem, nesvjesnom pejzažu čovjeka, onom duhovnom, a ne prema materijalnom kao ni prema svijetu tehnologije.

Cité Internationale des Arts se sastoji od 325 ateljea i od svoga osnutka, 1965. godine do danas, u dvije zgrade u ulici l’Hotel de Ville, u centru Pariza, svake godine u njoj boravi preko tisuću umjetnika raznih specijalnosti i iz svih krajeva svijeta. Umjetnici u glavnoj zgradi imaju na raspolaganju galerijski prostor u kojem mogu za vrijeme svog višemjesečnog boravka napraviti izložbu, a izložbu mogu realizirati i u svom ateljeu, što se naziva „Open studio“.

Ovo je izvrsna prilika da se hrvatska umjetnost iz Bosne i Hercegovine predstavi u Parizu, a Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru prikaže na najbolji način u međunarodnim umjetničkim krugovima.

(www.bljesak.info)

19 komentara

Komentiraj: