Širokobriješka tvrtka otvara 100 radnih mjesta u Hrvatskoj

Tvrtka FEAL Hrvatska, iza koje stoji istoimena tvrtka iz Širokog Brijega, u Karlovcu otvara čak 100 novih radnih mjesta.

Trenutno se na objektu završavaju grubi građevinski radovi, a u tijeku je početak isporuke opreme. Planirani početak proizvodnje je krajem ove godine. Sljedeće godine, tvornica bi mogla početi raditi u punom pogonu.

Zanimljiv je i podatak kako FEAL Hrvatska u svom pogonu može proizvesti ukupnu potrebnu količinu aluminijskih profila koju bi domaće tržište trebalo u idućih deset godina, piše Jutarnji list.

image

Foto: Biljana Blivajs/Cropix

Kao vodeći proizvođač aluminijskih profila za građevinarstvo i industriju, tvrtka na tržištu postoji već 20 godina. U njenim proizvodnim pogonima u Širokom Brijegu i Mostaru, proizvodi se oko 40 tisuća tona praznih profila godišnje.

Proizvodni pogon Karlovac u Poslovnoj zoni Gornje Mekušje izgrađen je na parceli od 46 tisuća kvadratnih metara, a ukupna će površina objekta biti preko 15 tisuća četvornih metara.

FEAL Grupa dosad je radila na brojnim velikim projektima, poput Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Arena centra, Arene Zagreb, Arene Osijek, Arene Varaždin, Opus arene Osijek, stadiona Rujevica, bolnice Rebro, Sv. Duh te rodilišta u Splitu.

Donosimo popis 20 najuspješnijih tvrtki u ŽZH

U svemu tome je bilo i dosta zahtjevnih projekata, pri čemu bih izdvojio Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, zato što su za taj objekt razvijani poseban tip fasade, kao i posebni profili koji čine mrežu krovne konstrukcije, kazao je direktor tvrtke Damir Šimunović.

FEAL Hrvatska sujdleuje i u obnovi Ciboninog tornja na kojem mijenja kompletnu fasadu.

Nekad je FEAL bio isključivo distributerska tvrtka. No, kako je prodaja u Hrvatskoj rasla, tako je rasla i potreba za proizvodnjom u Hrvatskoj.

To je postalo posebno važno nakon ulaska Hrvatske u EU. Od 2002. godine, sva roba koju je tvrtka prodavala bila je proizvedena i distribuirana u Hrvatsku iz FEAL-a Široki Brijeg.

Ovo je 20 najuspješnijih tvrtki u Širokom Brijegu

Svaka naša narudžba išla je preko granice, a Hrvatska je danas i krajnja granica EU, što dodatno komplicira same procedure isporuke roba. Neću ni spominjati povremene potrebe za nekom doradom, pa vraćanjem robe u BiH i slično.

Stoga je danas, kad FEAL Hrvatska u ukupnom segmentu građevinskih profila slovi kao najjača država u FEAL Grupi, logično i nužno imati i proizvodnju ovdje. Neće to za mene i moje kolege biti jednostavno, ali navikli smo na izazove i siguran sam da ćemo uspjeti realizirati sve postavljene ciljeve, optimističan je Šimunović.

Tvrtke iz Širokog Brijega i Posušja u top 10 izvoznika iz BiH

Danas je popis država u kojima se prodaju njihovi proizvodi impresivan: od SAD-a, preko Kazahstana, Irana do cijele Europe i zemalja u regiji.

Posebno sam ponosan što je FEAL u Hrvatskoj tržišni lider u građevinskim sustavima i to sigurno već 10 do 15 godina. Imajući u vidu koliko je jaka i mnogobrojna naša konkurencija, smatram taj rezultat velikim i važnim, a i siguran sam da ćemo s novom tvornicom našu lidersku poziciju još više učvrstiti, zaključuje Šimunović za Jutarnji list.

Tvrtke iz ŽZH među vodećim bh. uvoznicima

(www.jabuka.tv | Foto: Tomislav Milicevic/VLM/PIXSELL)

18 komentara

  • Za iznad ajde Hrvatska je u EU,a i mi kao narod smo u EU ,a u BiH su primanja dosta manja,ako je početna za tu branšu u RH 1200 eura,a mogla bi biti tu kod nas na Trnu pa 1000 eura i dalje za radnika sa početkom i godinu recimo staža ,a ostalo po struci ,školi i stažu ,p recimo normalan radnik sa SSS sa 10 godina staža odgovoran radnik bi trebao kod nas imati pa 2300 do 2700 km ovisno o poslu i trudu,to bi bilo solidno

    • U kojem ti svjetu zivis?
      Pa ni menadzeri nemaju toliku placu. Ne moze osoba u proizvodnji imati 2500km placu, koliko bi trebali onda oni u uredu? 4000?

    • Ne treba ako ces se patiti ovamo i biti rob.A tko želi nesto vise od života on ce se iseliti bez obzira na tvoje placene komentare hdz botu.Sta je nestaje vam robova pa vas hastra hvata.

    • Šefovi Feala , ili ti bilo koje druge firme znaju li oni da nisu niko i ništa , bez svojih radnika , kad shvate i radnika dobro plate i s poštovanjem se prema njima odnose neće biti bježanja iz Hercegovine . To sam doživio od svog šefa di sam radio 40 g. Nisam se obogatio ali sam odlično živio i lijepu mirovinu zaradio

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.