Tvrtke iz Širokog Brijega i Posušja u top 10 izvoznika iz BiH

Prošloga tjedna objavljena je lista deset najvećih izvoznika iz Bosne i Hercegovine za prva tri mjeseca ove godine.

Nekoliko je zanimljivosti koje proistječu iz ove liste, a koje je malo tko očekivao, piše Biznisinfo.ba.

Jedna od njih je da je prvu poziciju na listi prvi put preuzela jedna kompanija iz RS-a. Drugo iznenađenje je rast privatne kompanije Miviko iz Posušja.

Kao neugodno iznenađenje ističe se veliki pad ArcelorMittala na čak osmu poziciju, iako je godinama ranije bio prvi na listi.

No, još je jedna zanimljivost. Naime, po dvije kompanije sa liste top deset bh. izvoznika dolaze iz dva relativno mala grada. Riječ je o Lukavcu i Širokom Brijegu, piše BiznisInfo.ba.

Iz Lukavca su tu GIKIL na 2. i Sisecam Soda Lukavac na 4. mjestu. Iz Širokog Brijega su to TT Kabeli na 3. i Feal na 10. poziciji.

Široki Brijeg prvi vrhu u FBiH prema potrošnji

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

3 komentara

  • A šta je ovo kako to samo dvi firme iz Širokog u prvi deset.Kriv Miro što nije bar devet a moralo je bit svi deset naše iz Širokog Miro,Miro nije dobro,i eto opet kriv Miro 😂🙈

    • Miro zna glođat janjetinu i tovit se ćevapin po turnirima. Naučio je palit sviće i polagati vince, tu je majstor. A raditi nešto, to mu se baš otelo. Polako, nadoće i to, đava odnio prišu. Što se tiče prometa, jelte, parkirajte u Klancu, pa ovaj jelte, pješke u Lišticu. To vam je najzdravije, to svi doktori kažu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.